Gulyást levest hogy csináljátok? 10 főre, pàromat szeretném meg lepni születésnapján kedvenc ételével
2,5 kb fiatal marhalábszárt kockákra vágsz.
3 nagy hagymát felaprítasz, 2 evőkanál zsírban dinszteled. Rádobod a húskockákat, fehérre pirítod, kevergetve, óvatosan, hogy mindenütt érje.
Félrehúzod: őrölt bors, pirospaprika, só, babérlevél. Összekevered. 2 dl alaplé, vagy víz alá, vissza a tűzre, párolod közepes lángon. Majd, mikor levet ereszt, kevergeted, félpuhára főzöd.
Bugony, mindenféle zöldséget kockára vágsz ( répák, zeller), rádobod, együtt, fedő alatt főzöd. Ha nagyon sűrű, felöntöd vízzel, éppen, hogy ellepje. Puhára főzöd.
Nálunk csipetke is jár hozzá, de nem kötelező.
Beledobhatsz 2-3 erős cseresznyepaprikát, 1 paradicsomot, 1 zöldpaprikát is.
Köszönöm első válaszoló.
Most először fogok gulyáslevest csinálni, nem kell bele egy kis vörösbor vagy nem szoktak belerakni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!