Ha a mosogatókagylóba esne/érintkezne az ételetek, még megennétek?
Olyan esetben kérdeztem, hogy a kagyló láthatóan nem koszos, de mondjuk van benne ételmaradék.
Csak mert gusztustalannak tartom ezt, de azon gondolkodom, hogy ha mégis megeszek egy ilyen ételt, attól lehet-e bajom?
Hát nézd, az én konyhámban pl a tojás vagy zöldségpucolás az úgy történik, hogy megtöltöm a mosogatót vízzel, és abban hámozom a cuccost.
Önmagában semmi baja nem lesz a mosogatótól, ha az rendesen ki van takarítva.
Amitől komoly bajod lehet, ha pl nyers szárnyas vagy sertéshús volt benne, vagy valami mérgező kemikália (pl dugulás hárító) és nem volt elmosva utánna.
De egyébként egy percig sem koszosabb mint a konyhapult, a killincs vagy a hűtőajtó.
#4, még akkor sem feltétlenül, de ha már kész étel és nyers húslé találkozik, az kockázatosabb.
Konkrétan mit eljtettél bele, és ezt még meg fogod főzni? Le lehet mosni? Megszívta magát mosogató lével?
Ne aggódd túl, nem hiszem.
Meg szerintem a tányérokon is kb az volt, ami a mosogatóban, mert előtte ott lett elmosva az is.
A gáz az, ha a tyúksz@ros tojás meg a fejes saláta még a nokedli előtt találkozik a szatyorban, és nincs jól átmosva.
Én akkor sem enném meg, ha előtte takarítottam volna ki, és egy atomnyi baktérium sem volna benne. Egyszerűen ilyen vagyok, nekem az már kukába való.
Tudom, finnyás vagyok, de ez legyen a legnagyobb bajom az életben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!