Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért nem élénkit a kávé?

Miért nem élénkit a kávé?

Figyelt kérdés
Úgy látszik immunis vagyok rá, mert semmit nem segit... pedig csak 25 vagyok, és napi egyet iszok. De jó lenne valamihez fordulni, ha munka/iskola van, mert mostis tanulni kéne de nagyon, és mindig bealszok a papirok felett. Amúgy rosszúl alszok
2010. okt. 7. 15:50
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem változó, de többnyire elálmosodok a kávétól. Mindenkinél máshogy hat. Ha sokat iszol, jobban hozzászoksz, kevésbé fog felpörgetni.
2010. okt. 7. 15:53
 2/10 anonim ***** válasza:
76%

Vegyél be eksztázít!!!! ;) :D

Nem, csak vicc volt, ne hogy vmi ilyen sz@rt bevegyél......hát nem tudom, h mi lehet az oka, de nálam is úgy van, h ha mondjuk fáradt vagyok, de nem érek rá pihenni mondjuk, akkor megihatok akárhány kávét, vagy energiaitalt, semmi hatása nincsen.....még ha lefekvés előtt iszok egy kávét, akkor is gond nélkül egyből elalszom.Fogalmam sincs, h mi lehet az oka :/

2010. okt. 7. 15:55
 3/10 anonim ***** válasza:
Jah, és hozzátenném, h talán ha egy hónapban egyszer iszom kávét, akkor is sokat mondtam, szóval kötve hiszem, h azért lenne, mert annyira hozzászoktam már :)) (előző voltam)
2010. okt. 7. 15:57
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha túl sok kávét iszol akkor az ellenkező hatást váltja ki,azaz elálmosit!
2010. okt. 7. 15:59
 5/10 anonim ***** válasza:
a kávé rövid távon elméletileg felpörget de hamar elmúlik a hatása és fáradtabb leszel mint voltál ha rendszeresen kávézol akkor meg nincs hatása csak a függőség miatt van szügsége rá a szervezetednek
2010. okt. 7. 16:06
 6/10 anonim ***** válasza:
ja ha elalszol a papír felett próbáld ki hogy rágózol vagy cukrot szopogatsz nekem néha segít nem olyan könnyű bealudni
2010. okt. 7. 16:08
 7/10 anonim ***** válasza:

Azt is érdemes tudni, hogy a coffein, mint olyan, csak az elraktározott energiákat képes mozgósítani, tehát csak akkor tud felélénkíteni, ha van miből energiát kovácsolnia.

Sok energiaital csak koffeint tartalmaz, olyat kell venni, amiben taurin is van, az valamivel jobb, de az alvást semmi sem pótolja, hosszabb távon.

2010. okt. 7. 16:14
 8/10 anonim ***** válasza:

A kávé első hatása hogy elálmosít, olyankor még el is lehet aludni tőle simán :) Aztán eltelik egy kis idő és felpörget.

Ha meg túl sokat iszol, akkor remegést is okoz, meg idegrángásokat, mert a koffein alapvetően egy méreg, csak nyilván olyan sokat nem iszik az ember belőle hogy leálljon a szíve, és hamar kiürül a szervezetből, tehát nem okoz semmi bajt. Egy hátrány még, hogy a vastagbélben szívódik fel, ezért akinek bél gyulladása van az nem is ihatja, mert roncsolja a nyálkahártyát a bélben.

2010. okt. 7. 16:18
 9/10 Mate027 válasza:
Fogalmam sincs de az előzőeknek biztos igaza van :D
2010. okt. 7. 16:41
 10/10 A kérdező kommentje:
na ez tökjó, többet nem iszok kávét...
2010. okt. 9. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!