Szakácsok! Hogyan, mivel mossátok a munkaruhátokat, hogy maradéktalanul kijöjjön belőle a ráfröccsent szaft, olaj, paprika, stb?
Az étterem elküldi őket a mosodába, a kötényekkel, konyharuhákkal, abroszokkal együtt.
Gondolom valami speciális rendszerük van, mert kórházaknak is dolgoznak (egyszer kaptunk vissza egy műtős nacit tévedésből), mosva, vasalva kapjuk őket vissza.
Nagyon néha volt már olyan, hogy pl gyertya viasz nem jött ki, azt az abroszt kidobtuk.
Nem pamutból készültet mert abból tényleg nehéz kiszedni.
Műszálas,légáteresztő 40 fokon is mindig tiszta nem foltos.
2, A műanyag pont nem mosható-vasalható magas hőn, ami megölné a bacikat.
Ezen kívül baromi veszélyes is egy konyhán ahol fröcsög a forró olaj, ott a grill, a sütő.
A műszál meg jól beleolvad az égési sebbe 😬
Minimum 60°C kell neki + vasalás. És igen, masszív, sűrű szövésű vászon a legjobb.
A legtöbb abroszos étterem és hotel használ professzionális tisztító szolgálatot, mert túl sok lenne a meló vele.
Nálunk egy nagy kék szatyor van, amibe minden szennyes dolog megy bele, ezt minden héten kétszer elviszik, és szépen mosva, hajtogatva, vasalva jön vissza, hatalmas nejlon zsákokban.
Kivéve mondjuk a nagyobb hoteleket, hajókat, ezeknek van házon belüli mosoda.
A legtöbb étteremben egyébként nem patyolattiszták a szakácsok, maradnak elszíneződések és égés nyomok mert ez is munkaruha, szóval egy idő után elhasználódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!