Az valóban igaz, hogy nem szabad a forró teába mézet önteni mert akkor mérgező anyagok szabadulnak fel?
Szerintem is csak a vitamin bomlik le.
A citromot ezért nem is érdemes forró teába tenni, a C vitamin lebomlik a forróban.
De azért az, hogy mérgezne, túlzás. Szerintem.
nem keletkeznek mérgező anyagok. Csak a mézben lévő sokfajta vitamin a nagy hő miatt lebomlik,ahogyan sokan is mondták.
Így van ez a citrommal is. Kevesebb vitamin lesz benne.
MIBŐL SZABADUL FEL NEKED MÉRGEZŐ DOLOG? XDDD
hallod a vízből vagy a teafűből vagy a mézből lesz neked mérgező vegyület?XD
mivel a kérdés a forró tea + méz gondolom a méz lessz a gonosz vegyület... SZERINTED XD
de gondoljál már bele... amikor egy sütibe raksz mézet vagy törökmézet eszel vagy tök mind 1 ilyen dolgokhoz használsz mézet... a méz virágpor és méhecskenyál rövid tájszólásos magán szavaimmal fogalmazva .... de a méz a sütiben és a teában is mérgező ha meleg?XD
akkor nehagyd kinn a napon mert vegyifegyvert gyártassz nem? :)
a sütibe meg XD süssd a sütit és külön a belsejében hütsd le a mézet XD megnézném sül a süti a belsejében a méz hideg XD
kérdezek tőled... Ha a liszt keveredik a vízzel nem szabadulnak fel mérgező gázok?XD
Igen! 42 Celsius foknál melegebb ételbe téve a mézet a benne levő méhviaszból toxinok szabadulnak fel.
Kedves előző! Gondolom hallott már arról, hogy nagyon sok olyan anyag létezik a földön, ami csak hő hatására lép kölcsönhatásba egy másik anyaggal, vagy olyan, ami szintén hő hatására két, vagy több másik anyaggá bomlik le? Ha nem, a biokémia többek között erről szól.
A méz egy nagyon összetett anyag. Vannak benne vitaminok (amik magas hőfokon szintén lebomlanak), ásványi anyagok, baktériumok (Botulizmus kórokozója), fehérjék (magas hőfokon kicsapódnak), antibiotikus hatású anyagok és még rengeteg minden. A fekete tea ráadásul igencsak savas, így még inkább felesleges mézet tenni bele és várni a méz jótékony hatásait...
A meghűlésre nagyon jó bármilyen folyadék, ami nem alkoholos, és nem savas. Ha valaki lázas, inkább langyos, hűvös folyadékot igyon (pl szobahőmérsékletű szénsavmentes ásványvíz). Ha nincs láz, érdemes meleget inni, de forró italt meglehetősen veszélyes inni, főleg, ha az ember amúgyis beteg. A forró ital leégeti a száj, nyelőcső nyálkahártyáját, így szabad utat enged a kórokozóknak a szervezet felé. A fertőtlenítést így nem lehet hatékonyan megoldani. Erre való a méz!
Egyszóval, teát tessék langyosan, melegen inni, a mézet meg tessék a kenyérre kenni, vagy kanállal enni a tea mellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!