Manapság tényleg nem lehet tengeri halfilét kapni? Az összes tele van szálkával?
Tengeri halfiléket imádnám, de egy falatnyi húsból 3-4 szálkát kell kivadásznom. Nekem így nem igazán jön be az élménye, hiába finom :/
Tudtok olyan halat (márkàval együtt), ami tényleg filé és nem csak ráírják?
Tilápia, afrikai harcsa volt eddig szálkamentes, de azoknak nincs meg az a könnyed, tengeri hal textúrája.
Nagyüzemi feldolgozás során előfordulhat, hogy a filén rajta marad 1-2 szálka, de az erős túlzás, hogy tele van szálkával, mert a tőkehal, hekk alapvetően szálkátlan hal, nincs benne egyetlen Y szálka sem, ha a filében szálka maradt, azt bizony a hal vázáról metszették bele, vagy az uszonyok melletti csont maradt a húson.
Találkoztam én is ilyennel, valóban tud kellemetlen lenni, ha figyelmetlenül eszi az ember a filét, de nem mondanám, hogy gyakori eset volt.
A hekk esetében minden gond nélkül megveszem a hekk törzseket, azokon legalább jól látható, hol vannak a szálkák. Y szálkától nem kell tartani, a gerincről könnyedén leválik a hús, a bordákra kell figyelni, de az sem probléma.
Hasonló a helyzet a pisztránggal, abban sincs Y szálka, és a vázról ott is szépen lejön a hús.
A gépi feldolgozás nem tökéletes, a filében maradhat szálka, de a hekk törzseken is maradnak pikkelyek zsiger darabok, elkészítés előtt át kell nézni, rendesen megtakarítani a húsokat, s ha megteszed, a filén maradt szálkát is megtalálhatod, azok nem a hús mélyén rejtőznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!