Ha a tengeri halak egész életükben sós vízben élnek! Akkor miért kell őket meg sózni főzés előtt?
Figyelt kérdés
2021. jún. 3. 07:27
2/8 anonim válasza:
Nem kell. Csak finomabbak lesznek.
5/8 hollófernyiges válasza:
Attól hogy sós vízben élnek, a testük sótartalma pontosan akkora, mint az édesvízieké (a fiziológiás sókoncentrációnak nézz utána).
6/8 anonim válasza:
Az élő szervezetek számára a konyhasó csak bizonyos alacsony koncentrációban szükséges, a többletet kiválasztják a kiválasztószerveik, a húsuk tehát nem sós. Az emberi ízérzékelés viszont magasabb sókoncentráció mellett működik megfelelően.
7/8 anonim válasza:
Miert lennenek sos izuek a halak belulrol, te sem szaradsz ki a levegon :)))
8/8 anonim válasza:
Nagyon sok tengeri allat husa edeskes izu .. homar/languszta kimondottan desszert :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!