Megkóstolnátok a tengerimalacot, ha valaki elkészítené nektek vagy nem? Miért?
Ugye a tengerimalacot eredetileg a húsáért tenyésztették ki a perui inka indiánok, lényegében ez volt az ő analógiájuk a nyúlra. Peruban manapság is hagyományos ételnek számít, annyira, hogy a cuscó-i katedrális Utolsó Vacsora freskóján sült tengerimalac (cuy) is szerepel Jézus és az apostolok előtt az aszalon.
Ha egy ismerősötök aki tengerimalacokat tenyészt egyet direkt erra a célra hízlalna, majd levágná és megsütné, ennétek belőle?
Nem, mert egyreszt en is tartottam regen, en haziallatkent tekintek ra. Na meg nem is az en kulturam resze. Nyilvan ha ebbe szulettem volna bele, ahol termeszetes megenni, mint a csirket, akkor gondolom megennem.
De igy nem.
Uh, én mindenképpen. Úgy tudom Mo-n nincs ilyen étterem, amely felszolgálná, de ha egyszer látok az étlapon valahol, szeretném megkóstolni.
Egy kis pontosítás: nem kitenyésztve lett, hanem háziasítva.
Funfact: Peru nemzeti étele az egészben sült tengerimalac
Vidéki gyerek voltam, nálunk a nyuszi és a csibe is házi kedvenc volt, de pörkölt is, szóval igen.
Szvsz a nyulak intelligensebbek mint egy tengeri malac.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!