Gluténérzékenyek! Ha lenne egy gyógyszer, ami által garantáltan ehettek gluténos dolgokat, mi lenne az, amit először megkóstolnátok?
Pizzát ennék a helyi pizzériából, mert isteni.
Igazából az utazástervezésnél lenne sokkal könnyebb dolgom, mert nem kéne mindenhová kaját vinni magammal - csomagolt ebéd szinten!
Vagy pl amikor NEM fapadossal utaztunk másik országba és feltüntettem, hogy ételérzékeny vagyok, erre kaptam valami "normál" tésztás ebédet. KÖSSSZ :D
Amikor az usába repültünk, ott semmi baj nem volt :) ezzel.
Én 3 éves koromban lettem gluténérzékeny, úgyhogy egyáltalán nem tudom milyenek a gluténos kaják.
Tuti elmennék valami all inclusive szállodába egy hétre és degeszre enném magam.
#2-es, ezt nagyon átérzem. Elég sok helyen nincsenek igazán tisztában azzal, hogy mi az a glutén. Rám akarják erőltetni a teljes kiőrlésű meg mindenféle kenyereket és sehogy nem akarják megérteni, hogy abban ugyanúgy van glutén.
A kedvenc párbeszédem mikor gyros tálat akartam enni:
-Gluténmentes a gyros tál?
-Igen.
*Pár perc eltelik*
-Neked szószt nem teszek bele.
-Miért?
-Mert abban van tej.
:)
Igen, hihetetlen, hogy ennyire nem ertik. Hiaba magyarazom el szazszor, utana ugyanugy el kell mondanom megegyszer. Kedvenceim:
-egy kicsit se ehetsz belole? Csak kostold meg,,
-jaj minek dietazol, nem vagy kover, olyan buta vagy
-akkor a panirt ne edd meg
Es a tobbi es a tobbi -.-
Amugy en mindent ennek, befalnek azt hiszem egy jo pogacsaval kezdenek, vagy egy frissen sult ropogos kenyerrel. De utana mindent is megennek. Felvagottakban is van gluten meg a sushiban is ami a kedvencem
Akkor te is szépen kapod az ívet.
Még egy vicces jelenet, ami eszembe jutott:
-Van mirelit rántott hús a fagyasztóban, ki tudok sütni neked párat.
-Köszönöm, nem kérek, mert glutén van benne.
-Ohh nincs abba semmi olyan, tiszta műanyag az egész.
Amúgy a felvágottak tapasztalataim szerint szinte kivétel nélkül gluténmentesek.
A sushi is gm általában (kivéve például a surimiset meg amiben ilyen tempurázott dolgok vannak) , csak a szójaszószban szokott búza lenni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!