Miért nem tudják egyesek elfogadni hogy nem iszok alkoholt?
Hiába mondom el ezerszer, hogy én nem akarok inni, hiába sorolok fel vagy fél tucat indokot az ivás ellen (lásd érrendszeri-és szívproblémák, alvási nehézségek, koordinációvesztés, függőség…), akkor is nyaggatnak.
A barátom megérti, ő sem iszik, de őt is folyamatosan szekálják azok akikkel amúgy évek óta barátok. Nem értem, ennyire elcseszett a társadalmunk?
24L
Életemben egyszer voltam részeg, tizenévesen, szar volt, semmi értelme, azóta max sört iszok, mondjuk évi kettőt, azt is nyáron. Szóval nem vagy egyedül.
Egyébként ordít róluk a korlátoltság, hogy az alkohol az életük középpontja, és azt hiszik, ez rituálé, mondván, aki nem piál, az nem is közéjük tartozik... ami igaz is, csak ez róluk bizonyítvány. Majd nézd meg őket 20 év múlva.
Én örülnék ilyen nőnek, a fogyatékos ismerősöket meg én hajtanám el a f_szba, hogy b_szki, vagy leálltok a pia erőltetéssel, vagy csá.
F/30
"Nem értem, ennyire elcseszett a társadalmunk?"
Segítek: a társaságod az, és igen, ennyire.
Én is utálom a nyaggatást én én se akarok mindig inni, de aki egy pohár borral való kínálásra élettani-egészségi kiselőadással válaszolna azt lehet hogy még én is elkezdeném zrikálni. 🫣
Amúgy viccen kívül, eleve nem tartozol magyarázattal. Ha nem kérsz akkor nem kérsz, ennyi.
Kb szilveszter óta én sem iszok alkoholt. Idén még csak egy felesnyi bűnszar konyakot ittam mert család hozta a világ másik feléről, illemből muszáj volt...
Rájöttem, hogy attól még, hogy leülünk a haverokkal dumálni, nem musázj alkoholt inni. Eleinte furán néztek, de most már szóvá sem teszik. Ők gin-tonicot isznak, én szódát citrommal. Kb ugynaúgy néz ki kívülről amúgy:D
Szerintem az kell, hogy legyen valami a kezedben, igyál valamit. Nem kell, hgoy alkohl legyen lehet gyümölcslé is, csak lássák, hogy kapaszkodsz valamibe te is, tudsz koccintani stb..
5, ja és persze nem kell magyarázkodni. Egy pohár sör fölött étnyleg hülyeség az egészségügyi kockázatokkal jönni, szóval ilyenbe tényleg ne menj bele.
Ha megkérdezik, hogy "miér tnem iszol?" akkor lehet az a válasz rá, hgoy "mert nem akarok". Ennyi. Ebbe nehéz belekötni:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!