Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Napi átlagban mennyit költötök...

Napi átlagban mennyit költötök étkezésre?

Figyelt kérdés

Próbálom beosztani a pénzem és számolni a költségeim.

Felmerult bennem a kérdés, hogy mennyit koltenek mások átlagban étkezésre?

Én 45-50 ezret havonta, nem tudom ez átlagosnak mondható-e.

2023. febr. 14. 10:18
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
67%

Én is így gondolom. Nem olcsóbb a főzés. Mire bevásárolsz, a hozzávalók, puculgatni, összevágni, hogy ne 3 napig edd ugyanazt, változatosan is kellene főzni. Tudjátok ki fog még 6-8-10-12 óra munka mellett(+1-2 óra út) még bevásárolni meg órákig baxódni a konyhában. Aki olyan szorongással él, mint a legtöbb házirézi, hogy csak a főtt kaja a jó, mert akkor fognak szeretni, elismeri meg magadat is akkor fogod, ha nyugtázhatod mekkora király vagy legalább a főzésben.

Ok, ez nem pont válasz a kérdésre, de aki azt hiszi, hogy főzni olcsóbb, óriási tévedésben van. Ez csak illúzió.

2023. febr. 14. 18:08
 22/26 anonim ***** válasza:
20%

Jó nagy hülyeséget írtál, utolsó...

K egyszerű matek! Mennyibe is kerül jelenleg egy adag rendelt főtt étel? 2000 - 3000 Ft! Az csak egy evés! Este is főtt ételt szoktam enni!

5 ezer forintból simán megfőzök őt napi adagot!

Ha meg változatosabban akarok enni, akkor oda teszek rgy fazéknyi előre beáztatott babot, borsót, rizst akármit, plusz a sütőbe egybe fasírtot, míg mondjuk zuhanyzom meg vécézem vagy megnézek egy filmet! Tá dá! Kész is van a főtt étel!

Olyan nincs, hogy nincs rá idő! Volt, hogy dolgoztam, esti suliztam, majd haza értem negyed 11 - re, mégis nekiálltam főzni! Lustaság, az van bőven...

2023. febr. 14. 19:59
 23/26 anonim ***** válasza:
75%

Az már a te választásod, hogy amortizálod magad. Engedd meg, hogy ez meg ez enyém legyen, és máshogy gondoljam. Te meg úgy, ahogy akarod. Kijön az a matek nálam, ne aggódj. Miből gondolod, hogy nem lenne időm? Hogyne lenne. Csak nem a konyhában baszakodással töltöm. Megengeded? Attól mert szabad, önazonos az életem, nem lusta vagyok. Csak a ködösített agyúak szerint. Ez a világ baja. A rossz minták, mantrák, tásadalmi beidegződések. Nem a valóságot nézitek.

Na de sajnos kevés vagyok a pszichológiai edukációhoz.

2023. febr. 14. 20:12
 24/26 A kérdező kommentje:

#22 5ezerből főzöl 2 napi adagot? Küldd már el hogy mit főzöl és miből, kíváncsivá tettél :D

Ez a válasz volt eddig a legesleg... "gyökerebb" hogy szépen fogalmazzak :D Csak sorjában:

"Mennyibe is kerül jelenleg egy adag rendelt főtt étel? 2000 - 3000 Ft"

Attól függ, honnan veszed. Van 2900-ért egy tányér "nagy adagként" emlegetett bolognai, vs. van 1700-ért 30-32 centis pizza, vs. van (kb)3500-ért olyan menü, amiből 2 napig eszel.

"Ha meg változatosabban akarok enni, akkor oda teszek rgy fazéknyi előre beáztatott babot, borsót, rizst akármit, plusz a sütőbe egybe fasírtot, míg mondjuk zuhanyzom meg vécézem vagy megnézek egy filmet! Tá dá! Kész is van a főtt étel!"

Egy fazéknyi előre beáztatott bab:

- 449ft 1 konzerv bab, tegyük fel veszel kettőt, azaz eddig 898ft (nem adtad meg, kb mennyi is az az "egy fazéknyi bab").

- 400 grammos borsó jelenleg 989 ft, azaz eddig 1887ft.

- 540 grammos fagyasztott fasírt (mert gondolom az "egy fasírt" alatt nem 1 db-ot hanem 1 csomagot értettél (csak parasztosabban írsz mint beszélsz)) pedig 2039 ami eddig 3926ft.

- Rizsből rengeteg félre-fajta van, vegyük most az előfőzött gyorsrizst, ami kb 420 ft, 2 tasak, össz 250 gramm, tehát eddig 4346ft.

Gondolom olajban vagy zsírban vagy akármiben sütöd, ezt most ne számoljuk bele mert úgyis több használatos.

Azaz, kb 2 evésre kijössz 4346 forintból úgy, hogy nap közben egyáltalán nem is ettél semmit, csak este (mert akkor értél haza, akkor volt időd főzni stb). Hm. Ez valahogy nem 5 napi adag, nem 5ezerből.

"Olyan nincs, hogy nincs rá idő! Volt, hogy dolgoztam, esti suliztam, majd haza értem negyed 11 - re, mégis nekiálltam főzni! Lustaság, az van bőven..."

Én jelenleg: 6kor kelek hogy elmenjen a Pennybe venni néhány pogácsát meg szendvicset, visszaérek, séta oda-vissza össz 35perc, boltozás 15p, mondjuk össz 50p. Utána reggeli készülődés, tudod, fogmosás, szarás, egyebek, ott van hogy 7:20, indulni kell munkába mielőtt beragadnál a dugóba, szóval utazol 1 órát (+-15perc dugó miatt, mert úgysem úszod meg).

Tegyük fel, jól indul a napod ezért 8:20-ra be is érsz, 30kor kezdesz. 8:30-tól 12:00-ig dolgozol, onnan 1 órás ebédszünet, megeszed a kis szendvicsed, elmész wc-re, iszol egy kávét, 13:00-kor vissza. Innen 17:30-ig tolod tovább, persze 20 perccel tovább kell maradj mert az egyik agyhalott ügyfél megint nem érti, hogy hogy működik a sztornó számla sztornózása, azaz jobb esetben 6kor el tudsz indulni. Amerre én lakom, ilyen órákban brutális dugók szoktak lenni, szóval vagy 1 óra 20percet "utazol" dugóval együtt, vagy tömegközlekedéssel kb másfél órát, azaz nincs nagy különbség. Így hogy 6kor indultál kb, haza esel talán fél 8ra. Innen bolt ami még éppen nyitva van, tegyük fel pennybe vásárolsz mert közel van és relative jók az árak, arra számolj megint 50 percet oda-vissza+boltozás, azaz fél 9. Haza érsz, kipakolsz, elkezdesz főzni, közben zuhany stb ahogy írtad, ott van hogy tegyük fel hogy végzel negyed 10re. Ilyenkor még kajálsz, közben még tanulsz mert mérnökin vagy és nem olyan egyszerű dolgokat tanulsz, mint az hogy "hány bögye van a tehénnek" (csak hogy értsd), hanem elég komoly, bonyolult dolgokat amiket nem 1 óra tanulással fogsz megtanulni aztán a fincsi kis kreditekért benyalni, ráadásul fél 10 körül már nem fog úgy az agyad, ezért extra időt kell bele vinned, ráadásul nem csak egy "tárgyból" vizsgázol, ezért több tárgyra is tanulnod kell. De tegyük fel hogy kaja közben tanulsz 2 órát, azaz kb fél 12re "végzel" (mert a tanulás nem ilyen straight forward, de lényegtelen).

Tehát mindennel végzel fél 12-re, de még X meg Y meg Z részek nem mennek annyira, kicsit olvasgatod a topicokat, esetleg ha van hobbid (mert most feltételezem, hogy nem egy gyárba farsult 50 éves papa vagy akinek annyi szociális élete van, mint egy légynek(szívesen)), azaz kb fél 1re meg is vagy a "nappal". Fáradt vagy, bealszol, majd 5 és fél óra múlva szól megint az ébresztő.

Ebből kihagytam azt, hogy 2 hetente 2 hétig (tehát egy hónap egyik felében, csak hogy egyszerűbb legyen) 8:30-tól 12:30-ig dolgozol, majd 30 percet utazol egy, a lakásodtól még távolabb lévő helyre, a gyakorlati helyedre, ami még fizetni se fizet vagy ha igen, akkor a fizetésed aprócska kis töredékét, de kötelező teljesíteni, szóval mész, majd onnan még a hazautazáshoz hozzáverődik még legalább 30 perc, szóval annyival később érsz haza.

Na, ezt nyugodtan ismétel 1 hónapig.

1980-ban talán még működött is amit írtál. Ma már nem. Ha ez zavar, én elhiszem! Engem is zavar. Mégsem vagyok ekkora bunkó gyökér, hogy mások életébe kössek bele, hogy "háthaéntudtamdolgozniéstanulniésboltésfőzniakkortimiértnemlustagyökerek"... Gondolom ez már csak az emberség azon része, hogy nem vagyok paraszt (tisztelet a foglalkoztatás szerinti parasztoknak).

A mai világban nincs olyan, hogy az ember "lusta". A túlélésért hajszolunk nap mint nap, főleg a fiatalok akik egyedül/külön élnek és örülnek, ha havonta egyszer találkozhatnak a haverjaikkal, akik szintén a világ másik felén élnek és csinálják ugyanezt. Ja persze mindezt nettó 240e ft-ért, mert a "nagy, 100%-ban magyar tulajdonú, versenyképes fizetést kínáló" munkahelyek csak ennyit képesek kiadni a nagyfőnök tárcájából, aki a 10 milliós bmw-ben csücsükél, meg persze a "sok sok tapasztalatra" hivatkozva még tovább is tartanak bent, hogy még annyira se legyen életed, még ha csak ilyen berögzült robot életet is élsz...

2023. febr. 14. 21:01
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, távol álljon tőlem, hogy a 22-es védelmére kelljek, mert tényleg igen tenyérbe mászó stílusa van, de azért te is igen felfelé számoltál. A beáztatott bab az nem konzervbab. A rizs olcsóbb ha nem gyorsrizs, és az is megvan max. 20 perc alatt. Az egybefasírt sem hiszem, hogy gyorsfagyasztott lenne, hanem saját készítésű egyben sütve. Nem fogok most számolgatni, de biztos vagyok benne, hisz egyértelmű, hogy jóval olcsóbb mint ahogy te számoltál.
2023. febr. 15. 20:25
 26/26 anonim ***** válasza:

Azért vannak akik próbálnak egészségesen táplálkozni. Azt most ne firtassuk, kinek mi az egészséges.

És a változatos étrend sem hátrány.

Ezért biztos nem tudok 5 ezer Ft-ért 5 napi adagot megfőzni, hogy aztán minden nap azt egyem és legfeljebb a köretet váltogassam.

2023. febr. 15. 21:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!