Ti, higyan tároljátok a csipkebogyót télire? Leszedtem ősszel,de ott maradt a házban, egy süteményesdobozban, Most néztem olyan száraz,keménny mint a beton,
Lehet abból még teát főzni?
Megpzhul forróvízben, oldódik ki?
A csipkebogyót a legjobb száraz, hűvös és sötét helyen tárolni, hogy megőrizze frissességét és minél tovább eltarthassa aromáját. Az ideális hőmérséklet 5-10 Celsius fok körüli. A hűtőszekrény is jó hely lehet, de a hűtőszekrényben a nedvesség magasabb, így ha túl sokáig tárolod, akkor a bogyók elkezdhetnek rothadni.
Ha a csipkebogyód száraz és kemény, akkor valószínűleg már nem használható teához. Ennek ellenére még mindig tudod használni őket díszítésként, vagy egyéb kreatív célokra.
Ajánlom, hogy a jövőben a csipkebogyót hűvös és száraz helyen tárold, és minél hamarabb használd fel őket, hogy megőrizhesd a frissességüket.
Az elsö csupa értelmetlen dolgot ír.
A csipkebogyót szárítva szokás tárolni, másként rövid idö alatt megpenészedik.
A szárított bogyókból lehet teát készíteni, le kell önteni langyos/hideg vízzel és legalább 8-10 órán át áztatni. Utána leszürni és felmelegíteni, de maximum 60 fokra, afölött ugyanis tönkremennek a benne lévö hasznos hatóanyagok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!