Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit csináljak a megmaradt,megf...

Mit csináljak a megmaradt,megfőzött rizzsel?

Figyelt kérdés
Besokalltam.
2023. jan. 8. 16:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Holnap rizses húst.
2023. jan. 8. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Valami rakott dolgot.
2023. jan. 8. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
84%

Mennyi, az annyi?

Rizstortához elég? Ráízesítesz, megkötöd, tetejére gyümölcsök, zselé... ne zavarjon, jogy sós, ez felülírható!:)



Gondolom rizottó, rizseshús, stb kizárva, mivel alapból is hasonló miatt főzhetted.

Ha kevés, húsgombócba jó, paradicsom, vagy zeller mártással.

Ha több, rakottashoz kiváló, pörköltalapon pirított darálhússal összekeverve, bármivel rétegezheted, tél lévén, egy jó erdélyi rakott káposzta életképes lehet, pár napra elég egy tepsivel.


Végső soron akár le is fagyaszthatod, bár kiolvadva köretnek erősen kompromisszumos, egy hozzá illő levesbe, (zöldségleves, korhelyleves, paradicsom leves...) levesbetétként minden további nélkül felhasználható.

2023. jan. 8. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Hát ha annyira megutáltad, hogy semmibe nem kéne, akkor szomszédnéni biztos örül neki.
2023. jan. 8. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem mondott olyat, hogy megutálta volna!
2023. jan. 8. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Arancini ( olasz rizs golyó, nagyon finom ), rakott ételek, kínais sült rizs, töltött zöldségek, tejberizs, rizspuding. :)
2023. jan. 8. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Rizsfelfújt. Ha van kész " hibernált" pörkölted akkor rizseshús. Lehet próbálkozni "gombhoz a kabátot" alapon.
2023. jan. 8. 17:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Kínai sült rizs
2023. jan. 8. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Nagyon jó ötleteket adtak a korábbi kommentelők ahhoz, mit készíts a maradék rizsből. A teljesség kedvéért szeretném hozzátenni azt az intelmet, hogy csak akkor csinálj valami mást a maradék rizsből, ha a maradékot a kihűlés után betetted a hűtőbe. A konyhapulton, szobahőfokon hosszabb ideig tárolt rizstől ugyanis ételmérgezést lehet kapni. A rizs ugyanis mindig szennyezett egy Bacillus cereus nevű spórás baktériummal. A rizs megfőzése a baktérium aktív alakjait elöli, de a spórákat nem. A konyhapulton való hosszabb tárolás hőfokán a spórák kikelnek, aktív baktériumok lesznek, és toxinokat termelnek. Másnap hiába forrósítod fel a rizset a mikróban hosszabb ideig 100 fokra, az ugyan az aktív baktériumokat ismét elöli, de az általuk termelt toxin nem bomlik el, és ételmérgezést okoz.

[Szóval a rizset vagy csak frissen szabad elfogyasztani, vagy kihűlés után (max 1 óra) be kell tenni a hűtőbe.]

[link]

Elnézést az off-ért...

2023. jan. 10. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!