Mi a véleményed az ételízesítő kockákról ( maggi, knoss, stb)?
Figyelt kérdés
Mi a véleményetek ezekről az ízesítő kockákról? Gondolok itt a pörköltszaft, halászlé tyúkhúsleves, stb. kockákra.
Ma volt egy közös főzés ismerősök között és kisebb vita alakult ki ebből hogy pár ember szerint nem lehet pörköltszaft kocka nélkül jó pörköltet készíteni aki főzött az szerint ipari hulladékok ezek azon kívül, hogy tele vannak ízfokozóval semmi hasznuk nincs.
Nektek mi a véleményetek róla?
2023. jan. 7. 17:50
11/18 anonim válasza:
Ha a recept azt írja, hogy alaplé kell az ételbe, akkor leveskockát használok. Nagyon ritkán főzök itthon levest, egy fogás kedvéért meg nem fogok külön megfőzni egy másik fogást előre.
12/18 anonim válasza:
Mint 19:31-es válaszoló. Ha húslevest főzök, akkor az húsleves lesz, de ha egy gyors zöldség krémlevest készítek vagy rizottót, amihez alaplé kell, akkor kockát, ha nincs más.
13/18 anonim válasza:
Nekem megmentőim a leveskockák este hazaérve. Kis fazékba forró víz, majd egy húsleves vagy zöldségleves kocka, fagyasztott zöldségkeverék bele, egy kevés cérnametélt, 5-10 perc, és már ehetem is a forró finom levest. Én imádom, nagyon megkönnyítik az életemet. Hétvégén viszont nem használok kockát a finom tartalmasabb levesekhez, főételekhez.
14/18 anonim válasza:
Mi soha nem használunk, se leveskockát, se ételízesítöt, se hasonlót, nem szeretjük azt a jellegzetes ízét.
15/18 anonim válasza:
11-es vagyok: egyébként néhány fűszerboltban lehet kapni konzerv alaplét (marha, csirke, zöldség ízzel), de tapasztalatom szerint nem lesz tőlük finomabb az étel, viszont elég drágák. Pl. egy bolognai raguhoz inkább öntök 3 dl leveskockás forró vizet, a hosszú főzés és a fűszerezés után nem érzem, hogy műkaja lenne az ételben.
16/18 anonim válasza:
Néha használok, ha kell az umami íz
17/18 anonim válasza:
én azon lepődtem meg nemrég hogy egyik gyártó még töltött káposzta fűszerkeveréket is árul külön, hát aki odáig eljut a főzésben az szerintem már nem ilyeneket fog használni. néha használom őket, a mai kor emebre tényleg igényes az ízfokozókra
18/18 anonim válasza:
Pont ahogy a #13 írta. Ha egy gyors hirtelen levesre vágyok, akkor fagyasztott zöldség, leveskocka/ételízesítő, tészta, bele még fagyasztott májgombóc. De egy normál levesbe sosem raknék kockát. Párolt rizsbe szoktam még elvétve dobni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!