Mennyi ideig all el a krumpli a spajzban?
Attól függ mennyit krumplit esztek, ha sokat akkor 30 kg-t ha kevesebbet akkor 15 kg is elég.
Igaz, hogy pár hét alatt kicsírázik, de attól még ugyanúgy fogyasztható csak letöröd a csírákat és kész.
Ha hideg van a spájzban, nagyon sokáig!
Hajdanában, mikor sokak maguknak termelték a krumplit, egész télen azt ették, amit ősszel elraktak.
Ha 10 foknál nincs több, akkor nem fonnyad olyan hamar.
A csírát meg nyilván le kell róla szedni, ha kicsírázik.
Igen, van ilyen, pláne ha melegben van, ilyenkor a csíra a túlélésért küzd, és magát a burgonyát használja ehhez tápanyagforrásként, tehát "kiszívja" a krumpli keményítő, fehérje tartalmát.
Hogy ezt ne tudja megtenni, ha elkezd csírázni, ki kell önteni a zsákból, le kell csírázni, és visszatenni.
Hogy mennyit érdemes venni, az a család kapacitásától függ, de ha túl sokat vennél, akkor ezzel (hideg környezet és csíra leszedése) tovább friss marad.
A melegtől is nagyon függ, ha mondjuk 20 fokon van, akkor 2 hét után már biztos elkezd kicsit fonnyadni.
10 fokon meg inkább másfél-két hónapot mondanék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!