Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mással is megesett már, hogy...

Mással is megesett már, hogy egy szeretett ételtől rosszul lett és azóta képtelen megenni? Ez nem fog elmúlni?

Figyelt kérdés

Már kb egy éve, hogy egész nap étvágytalan voltam. Estére anyukám csunált bolognait, ami a kedvencem, így gondoltam, az biztos lemegy, legyen már bennem valami.

Megettem, de nagyon nem esett jól. Kb fél órára rá kihánytam az egészet és a mai napig emlékszek arra a rossz érzésre. Ezelőtt a kedvencem volt a bolognai, most a szagától is undorodok. Sőt, ha ez nem lenne elég, minden darált húsos ételtől és a nyers darált hústól is.

Undorítót fogok írni, de a hányásomban láttam az emésztetlen hús darabokat, gondolom ezért.

A milánóit, ami majdnem ugyanaz, csak sonkával és gombával ma is szeretem és semmi undorom sincs attól, hogy megegyem.

2022. dec. 17. 23:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%
Ez teljesen normális ösztönös reakció azért, hogy ne egyél olyat, amitől rosszul leszel. Mivel a szervezet nem tudja elkülöníteni, hogy romlott, mérgező ételt ettél, vagy az ételtől teljesen függetlenül mondjuk egy vírus miatt vagy vakbélgyulladás miatt lettél rosszul. Kialakul az undor azzal az étellel szemben, amit előtte ettél. Ez sajnos évekig tarthat, de idővel elmúlhat, lehet, hogy pár év múlva ismét az lesz a kedvenc ételed, és megszűnik a fizikai undor.
2022. dec. 17. 23:48
 2/12 anonim ***** válasza:
51%

Nem az ételtől lettél valószínűleg rosszul, hanem eleve rossz volt a gyomrod, ezért összekötöd a kettőt.

Elmúlik idővel, én a kínai kajával jártam így, most már újra szívesen eszem.

2022. dec. 18. 00:13
 3/12 anonim ***** válasza:
50%
Évekig nem ettem meg a halászlevet, a lecsót és a zöldbabfőzeléket.
2022. dec. 18. 00:17
 4/12 anonim ***** válasza:
50%
Sparban vettem csomagolt etelt. Husgolyocskak korettel, borso, kukoroca, repa. Aznap csak azt ettem, nem sokkal utana kihanytam, es ez meg eltartott egy ideig... azutan is hanytam, amikor mar szerintem csak a lelkemet tudtam, mert mar minden kijott. Kulon ezeket a dolgokat meg tudom enni, de ha meglatom egyutt, felfordul a gyomrom.
2022. dec. 18. 00:58
 5/12 anonim ***** válasza:
47%
Én kb 25 évig nem tudtam sült gesztenyét enni. Kiskoromban imádtam, majd megettem egy hatalmas adagot egyszerre, ki is hánytam. Érdekes, mert a gesztenyepürét sem tudtam utána megenni. Mostanában kezdem újra kóstolgatni, de nem vagyok oda érte.
2022. dec. 18. 01:06
 6/12 anonim ***** válasza:
42%

Lehagytam: Ez tortent kb 5 evvel ezelott.

4-es hsz vagyok.

2022. dec. 18. 01:08
 7/12 anonim ***** válasza:
54%
Én így jártam a marha pörkölttel. Világ életemben a kedvencem volt. Egyetem alatt kaptam fagyasztva a szüleimtől, és mikor beteg lettem, jó volt, hogy nem kell a boltba elvonszolni magam, hát megettem. Másnap jött a minden kijött belőlem szakasz. Másfél évig képtelen voltam enni bármilyen zsírosabb hús ételt . Elfogott a hányinger. Nekem azóta vissza tért az étvágyam, de valóban ki kellett várni :/ Szerintem nálad is hasonló lesz, de lehet több időbe telik.
2022. dec. 18. 02:18
 8/12 anonim ***** válasza:
54%

Elmúllik!

Én a hagymalevessel jártam úgy!

2022. dec. 18. 04:31
 9/12 anonim ***** válasza:
38%
Étellel nem, de körte meg barackpálinkával már jártam rosszul, ezeket nem is iszom azóta se.
2022. dec. 18. 06:38
 10/12 anonim ***** válasza:
32%

Kakaót nem voltam hajlandó meginni több évtizeden át.

Egyszer egy nyári napon csokifagyit ettem egy teraszon. Szépen, lassan, komótosan. Persze olvadozni kezdett. Kikanalaztam a már folyós állapotban lévőt is. Akkor jutott eszembe, hogy ez szinte kakaó. Miért tiltakozom ez utóbbi ellen.

Aztán anyukám megfejtette (legalábbis valószínű). Pici koromban nagyon szerettem. Annyira, hogy egyszer túl sokat ittam meg egyszerre, és visszajött. Ezekről az időkről nem voltak már emlékeim, szerintem sokunknak nincs. Valahol a tudatom mélyén ott lehetett ez.

Azóta sem keresem a kakaóitalt, de ha úgy adódik, már elfogyasztanám.

2022. dec. 18. 07:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!