Rokonságomban sok az alkoholista nem iszok soha alkoholt emiatt testvéreim se már apám se de nagyon kíváncsi vagyok az ízére de félek hogy én is alkoholista leszek meg hogy megszólnak a testvéreim meg az apám és epilepszás is vagyok mit tegyek ?
Ne igyál alkoholt, ha az epilepsziádra gyógyszert is szedsz, de attól még megpuhatolódzik, egy korty, "nyalat" nem árt meg, és annyitól alkoholista sem leszel.
Egyébként az alkoholnak önmagában nincs íze, a töménységétől függően lehet maró hatása, de az is csak az égetett szeszeknél, amelyek 50-60 fokosak vagy annál is erősebbek.
Az ízeket az alkoholos italokban található komponensek, összetevők adják, amelyek ha harmóniában vannak, meg lehet kedvelni, de valójában nagyon kevés az az alkoholos ital, ami igazán finom.
Az alkoholnak van egy jellegzetes csípőssége, ami nem hasonlítható a többi csípősséghez, és a gyengébb alkoholos italok nem is csípnek durván, de kiérződik még a sörökből is amelyek csak 4-5 százalék alkoholt tartalmaznak.
Ráadásul a sörök egyik ízesítője a komló, amitől keserű, a másik a szénsav (maláta, stb), de ha a az ízek harmonikusak, a keserű sör is lehet jó ízű sokak számára (mások meg nem értik, hogy mi a jó a keserű sörben)
A csipősség töményebb formában égető, maró érzést kelt.
Vörösbor kismlllió féle van, van jól kezelt, és van sok elrontott.
Vannak száraz és édes borok, az ízeket ott sem az alkohol adja elsősorban, hanem a többi, borban lévő elemek összessége.
A bor savas ital, fontos, hogy azok a savak mennyire harmonikusak.
A rossz bor lehet ecetes, kénes, "buggyant", de nem azokról csevegjünk.
A jó borok sem egyforma ízűek, úgy mondják, harmóniában vannak benne a savak és a cukrok
Azoknak a savaknak van zsírbontó hatása, pl a pörköltek mellé jó kísérő lehet egy pohár száraz bor, de ugyanazok a savak tudnak kellemetlen gyomorégést is okozni az arra érzékenyeknél.
Húsok mellé nem illik ízben az édes bor, azokat desszertként, vagy édességek mellé meg lehet kóstolni - édes, némelyik émelyítően édes, de az is savas.
Az ízeket pedig a felhasznált szőlő, és a borász tudása adja, nem az alkohol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!