Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért van az ha egy alkoholist...

Miért van az ha egy alkoholista megiszik egy üveg sört és azonnal beáll tőle?

Figyelt kérdés
Van ismerősöm, és erős a gyanúm hogy komoly alkohol problémákkal küzd. Állítása szerint egy üveg sört iszik meg, és esküszöm úgy néz ki mint aki egy drogtól beállt. Ketté állnak a szemei, bággyadt, alig bír koncentrálni. Stb... Aztán fogja magát és lefekszik aludni. Egy üveg sörre állítólag! Aztán egy óra röpke alvás után kimászik az ágyból, teljesen kitisztúlva. Ez hogy működik egy sör után? Lehetséges hogy egy alkoholista egy üveg sörtől ennyire beálljon? És miért van ez így náluk? Van még egy másik sanda gyanum is, ... Lehet hogy valami más szert is használ mellette. Esetleg csak simán egy drogot, vagy keveri. Hogy lehet felismerni azt ha esetleg keveri valami droggal, esetleg csak drogozik. Egy igen felnőtt emberről írok! Nagyon komoly válaszokat várok, komolytalan írásokra nem vagyok kíváncsi! Előre is köszönöm!

#Alkoholizmus ?
2020. dec. 8. 22:09
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Erős alkoholistának tartom, hisz feleseket iszik, sőt reggel már állítólag sőrrel kezdi, és sajnos keveri pálinkával. Kis üveges pálinkákkal. És ez minden egyes nap. Persze ő azt állítja hogy nem alkoholista. Hát igen.... Bármikor el tudná dobni. Én erre azt szoktam mondani hogy akkor már kezdhetjük is, segítek neki, támogatom! De semmi!Siránkozik, meg azzal érvel hogy; ha lenne egy nő aki tisztelné szeretné, akkor nem inna. Szerintem ez hülyeség, akkor sem változna semmi, ez csak kifogás! Ez ezzel jár, az alkohizmussal. Ha nem iszik, vagy már hiányzik neki akkor izzad- remeg- nem bír rendesen koncentrálni, gyenge, olyan sebezhetőnek tünik, stb.... De sajnos gondolok itt valami szintetikusra is. Hogy lehet az hogy; Egy két üveg sörtől állítása szerint bódult állapotban többször elalszik az asztalnál evés közben, vagy éppenséggel egy tányér étel mellett három óra hosszát ül, vagy van amikor többet is, mintha leragasztották volna oda! Ez már szerintem több mint alkoholizmus! Várom a komoly írásokat, előre is köszönöm!
2020. dec. 8. 22:26
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig amit írtál, de valószínű nem bírja már a mája lebontani az alkoholt. Nekem is van ilyen ismerősöm sajnos szegényt nagyon sajnálom.
2020. dec. 8. 23:21
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Hát lehetséges!De mondtam neki hogy segítek. Elfelejtette, ma is emlékeztettem rá. Az ilyet nem lehet sajnálni! Van hogy hetekig nem iszik, lecsökkentette az igaz egy éve, az én segítségemmel, de ha iszik ez megőrül! Aggresszív lesz, durva, nem emberhez méltó modóra elviselhetetlen! Egy üveg sörtől. Amúgy is nagyon lassú, gyenge felfogású, kevés szókincsel, egyszerűen látszik rajta hogy alkoholista, vagy valami nincs rendben vele. Általában alig bírja elmondani amit a másikkal közölni akar, olyan gyenge elméjűnek néz ki! De ha nem iszik akkor még el is lehet viselni.... De ez max. Csak egy pár napig tart. Én nem sajnálom, csak az olyat amelyik segítséget ha elfogad, akkor be is tartja a szabályokat! Tisztában vagyok vele hogy ha nagyon kell egy kicsi, akkor gondolkodás nélkül adnom kell neki, ...De egy sörtől olyan primitív aggresszív lesz, egyszerűen elviselhetetlenné válik, kötözködik, neki akar menni az embernek....ez így nem normális! Ez több mint alkoholizmus! És szinte alig alszik!
2020. dec. 8. 23:42
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Eljutott egy szintre. Gondolom pár évtizede már iszik, a mája már nagyjából feladta, egész kevés piától is berúghat, de azért az sem kizárt, hogy valamennyit titokban iszik
2020. dec. 8. 23:53
 5/14 anonim ***** válasza:
71%

Én szinte soha nem iszok, pont azért mert nem bírom, és amúgy nem is szeretem.

Egyetlen korty sörtől is rosszul érzem magam. Nagyon nehéz lesz a fejem meg a karjaim, plusz zsibbadnak is, és melegem van tőle.

Szerintem mások akkor érzik ezt amikor sokat isznak, ilyen érzés lehet nagyon bepiálni. Szóval nem kell ahhoz alkoholistának lenni hogy valaki beálljon egy kis sörtől.

2020. dec. 9. 00:15
 6/14 anonim válasza:
16%
Olyan nincs, hogy alkoholista és "csak egy üveg sör". Az alkoholizmus függőbetegség, ha elkezd inni, nincs megállás. Eszméletvesztésig képes tölteni magát az ilyen. Gyanítom az ismerős már sokszor járt így, legfeljebb nem mások előtt. Ha azt mondja, csak egy sört ivott, lehet, hogy valóban az volt a terve eredetileg. De aztán megitta...
2020. dec. 9. 01:41
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

6-os, az alkoholizmust nem könnyű definiálni, pont azért, mert ezer módon lehet valami alkoholista.

Úgyhogy nagyon is van olyan, hogy csak 1 sört ivott meg, vagy csak egy fröccsöt, vagy csak egy felest. Személyesen is ismerek ilyen embert. Sokan nem is tudnak (lásd a szóban forgó esetet) többet inni, mert ennyitől is készen vannak!!

Kérdező, egyszerűen szétitta a máját, egy állandó krónikus gyulladásban van, és nem képes már méregteleníteni.

Egy ideig nő a tolerancia, egészen extrém módon is megnőhet, ilyenkor iszok egy alkoholista egyre többet.

Na ilyenkor már régen rossz, már innen is nehéz a visszaút.

Csodák nincsenek, ez nem marad így büntetlenül. Elkezdődik a szervezet leépülése, szellemileg, fizikailag egyaránt.

Ha az ismerősödnek néznének egy májfunkciót , biztos, hogy bőven határértéken felül lennének az enzim koncentrációk.

2020. dec. 9. 06:48
 8/14 anonim válasza:
14%
A "nagyon is van olyan, hogy csak egy sör" és a "szétitta a máját" nekem erős ellentmondásnak tűnik. Lehet, hogy nekem van szerencsém, hogy nem ismerek olyat, aki azon a szinten van egészségileg, hogy már egy sörtől beáll. De ha ennek ellenére még mindig próbálkozik, akkor nekem úgy tűnik, nem is nagyon kell neki az a visszaút.
2020. dec. 9. 07:04
 9/14 anonim ***** válasza:
75%

8-as! Mi lenne ebben az ellentmondás?!

Nem tudtad értelmezni az időrendet a mondandómban? Olvasd el még egyszer, az, hogy valaki leépül, és idáig jut hogy akár 1 sörtől beálljon, annak van egy előzménye. Méghozzá az, hogy előtte évekig keményen alkoholizáljon, és tönkretegye a máját.

Az viszont én nem értem a te mondandódban, hogy "még mindig próbálkozik". Mivel?

" nem is nagyon kell neki az a visszaút"

Az ugye megvan, hogy pszichés függőségek pont erről szólnak... mármint hogy ez nem a függő döntése!

Hiába kéne neki a visszaút, ha nem képes visszajönni. Nem igazán van rá hatással. Egyedül legtöbben képtelenek rá.

Mondok egy példát.

Kiraknak a sivatagba, ahol senkitől nem tudsz segítséget kérni.

Eléd raknak 1 tonna aranyat, és azt mondják, ez a tiéd, ha 1 órán belül hazaviszed.

Hiába akarod, fizikailag képtelen vagy rá. És erre azt mondanák neked, ó, hát nem is akarod te azt annyira, mert nehogy már akkor ne tudnád hazavinni!

Na a függőség ugyanez, csak mentálisan.

2020. dec. 9. 07:36
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát! Csá én még ilyent életemben embernél nem láttam, hogy valaki állítása szerint, egy üveg sört ivott meg, és úgy keresztbe állnak a szemei hogy csak na! Látszik rajta hogy bódult, és koncentráció hiányos. Mondtam neki tegnap hogy; Tudod mikor ittál te meg egy üveg sört! És ott hagytam! Amúgy ő fiatal korától kezdve iszik! Általában feleseket, én úgy hívom kis töltények. Állítja hogy nem alkoholista, és azt is hogy nem iszik! Most nagy nevetés! A dugi helyén egy halom sörös üveg, és egy zsák sőr! Ezenkívül mindig úgy főz hogy iszik. Boltból vett 1. Literes pálinkát. Mindig azzal jön hogy az élet, meg ha ideges.... Hát pont hogy ettől ideges! A volt felesége azt mondta hogy azért hagyta el mert iszik. És ez így is van. Szó szerint úgy néz ki mint aki nem komplett. Mondatai szegényesek, nem bír rendesen beszélni, egyszerűen nem lehet vele kommunikálni! De az érdekes hogy az alkoholista barátaival megértik egymást. Ez hogy működik?! Általában szótlanul áll egyhelyben, mint egy zombi, vagy lidérc. Mondtam segítek neki, nem lesz könnyű, de ehhez ő is kell! Megálapodtunk. El lett felejtve! Aggresszív ha iszik, és hírtelen akkora önbizalma lesz...uhhh... Na ez az igazi alkoholista! Nincsenek érzelmei, semmi, nem tud nevetni, nem tud felóldódni, csak az alkoholista két barátjával persze ittasan. Egyszerű imádja ezt az érzést mikor megissza az italt és beáll tőle! Hát ez már nem csak alkoholizmus! Volt egy másik ismerősöm, az eldobta, a cigit is. Hát egy kissé megöregedett. De tanult ember, és tökéletesen teljesít! Ez a munka helyén sem állta meg a helyét! Szilánkosra törte a lábát figyelmetlenség miatt. Mindig van mindenre kifogása, és brutál jó hazudozó. Ez úgy letagad mindent, hogy az már szégyen! Mentálisan ez az ember már halott, ágy halott. Ennek nem lesz sokáig élete. Bár azt állítja hogy minden betegségre jó az alkohol. Ahhha! Rettenetes! Még egyszer köszönöm mindenkinek a válaszát, ha tudtok még írni okosságokat, akkor tegyétek meg! Köszönöm!
2020. dec. 9. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!