Miért van az ha egy alkoholista megiszik egy üveg sört és azonnal beáll tőle?
Én szinte soha nem iszok, pont azért mert nem bírom, és amúgy nem is szeretem.
Egyetlen korty sörtől is rosszul érzem magam. Nagyon nehéz lesz a fejem meg a karjaim, plusz zsibbadnak is, és melegem van tőle.
Szerintem mások akkor érzik ezt amikor sokat isznak, ilyen érzés lehet nagyon bepiálni. Szóval nem kell ahhoz alkoholistának lenni hogy valaki beálljon egy kis sörtől.
6-os, az alkoholizmust nem könnyű definiálni, pont azért, mert ezer módon lehet valami alkoholista.
Úgyhogy nagyon is van olyan, hogy csak 1 sört ivott meg, vagy csak egy fröccsöt, vagy csak egy felest. Személyesen is ismerek ilyen embert. Sokan nem is tudnak (lásd a szóban forgó esetet) többet inni, mert ennyitől is készen vannak!!
Kérdező, egyszerűen szétitta a máját, egy állandó krónikus gyulladásban van, és nem képes már méregteleníteni.
Egy ideig nő a tolerancia, egészen extrém módon is megnőhet, ilyenkor iszok egy alkoholista egyre többet.
Na ilyenkor már régen rossz, már innen is nehéz a visszaút.
Csodák nincsenek, ez nem marad így büntetlenül. Elkezdődik a szervezet leépülése, szellemileg, fizikailag egyaránt.
Ha az ismerősödnek néznének egy májfunkciót , biztos, hogy bőven határértéken felül lennének az enzim koncentrációk.
8-as! Mi lenne ebben az ellentmondás?!
Nem tudtad értelmezni az időrendet a mondandómban? Olvasd el még egyszer, az, hogy valaki leépül, és idáig jut hogy akár 1 sörtől beálljon, annak van egy előzménye. Méghozzá az, hogy előtte évekig keményen alkoholizáljon, és tönkretegye a máját.
Az viszont én nem értem a te mondandódban, hogy "még mindig próbálkozik". Mivel?
" nem is nagyon kell neki az a visszaút"
Az ugye megvan, hogy pszichés függőségek pont erről szólnak... mármint hogy ez nem a függő döntése!
Hiába kéne neki a visszaút, ha nem képes visszajönni. Nem igazán van rá hatással. Egyedül legtöbben képtelenek rá.
Mondok egy példát.
Kiraknak a sivatagba, ahol senkitől nem tudsz segítséget kérni.
Eléd raknak 1 tonna aranyat, és azt mondják, ez a tiéd, ha 1 órán belül hazaviszed.
Hiába akarod, fizikailag képtelen vagy rá. És erre azt mondanák neked, ó, hát nem is akarod te azt annyira, mert nehogy már akkor ne tudnád hazavinni!
Na a függőség ugyanez, csak mentálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!