Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért van az ha egy alkoholist...

Miért van az ha egy alkoholista megiszik egy üveg sört és azonnal beáll tőle?

Figyelt kérdés
Van ismerősöm, és erős a gyanúm hogy komoly alkohol problémákkal küzd. Állítása szerint egy üveg sört iszik meg, és esküszöm úgy néz ki mint aki egy drogtól beállt. Ketté állnak a szemei, bággyadt, alig bír koncentrálni. Stb... Aztán fogja magát és lefekszik aludni. Egy üveg sörre állítólag! Aztán egy óra röpke alvás után kimászik az ágyból, teljesen kitisztúlva. Ez hogy működik egy sör után? Lehetséges hogy egy alkoholista egy üveg sörtől ennyire beálljon? És miért van ez így náluk? Van még egy másik sanda gyanum is, ... Lehet hogy valami más szert is használ mellette. Esetleg csak simán egy drogot, vagy keveri. Hogy lehet felismerni azt ha esetleg keveri valami droggal, esetleg csak drogozik. Egy igen felnőtt emberről írok! Nagyon komoly válaszokat várok, komolytalan írásokra nem vagyok kíváncsi! Előre is köszönöm!

#Alkoholizmus ?
2020. dec. 8. 22:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Elég jól ismered, picit mintha aggódnál is érte, csak nem rokon? Magyarországon szinte minden családban akad 1-2 súlyos alkoholista, többsége 50 éves kora előtt meg is hal, pont azért, mert inna ő, mint a kefekötő, de a máj vagy a hasnyálmirígy feladja, és már kis mennyiségű alkohol bevitele is súlyos károkat okoz a szervezetben. Az ismerősödnek a mája olyan szinten nem funkcionál, hogy kisebb alkohol mérgezést produkálhat egy üveg sör is.

Valószínűleg valamilyen segítségre szüksége lenne, de ez fogós kérdés, mert ő rajta csak egy új máj segítene.

2020. dec. 9. 12:41
 12/14 A kérdező kommentje:
Persze hogy aggódok érte. Mivel a segítségem ajánlottam fel neki, erre ő ezt elfelejtette! Érdekes pont most mondtam neki hogy hadja abba az ivást, és este fürdés után, evés után, menjen be a szobájába és iszogassa ott el a piát aztán alvás. Nem érdekli már! Senkim amúgy! Világ életemben ivott, látszik is rajta! Mondtam a máját, a válasza; Gúnyos mosollyal, neki semmi baja nincs a májának! Ahhha akkor lehet hogy pálinkázik, és nem sörözik!
2020. dec. 9. 15:41
 13/14 anonim válasza:

9: Köszönöm a kioktató hangnemet. Az apámmal végigszenvedtem. Neki soha nem volt elég az egy üveg sör. És akármennyi segítséget kapott volna, még a ritka józan pillanataiban sem volt képes rávenni magát, hogy elfogadja.

Jöhet megint a piros áradat.

2020. dec. 9. 16:43
 14/14 anonim ***** válasza:
#13, pont az visz általában a sírba az alkiholistákat, hogy képtelenek keveset inni akkor, amikor a szervezete már tényleg nem bírja. Tehát a kérdésben szeteplő ember se így piázott 30 évig, hogy 1 sör, és kakukk, csak mostanra a mája felmondta a szolgálatot.
2020. dec. 10. 00:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!