Magyarországon horgászott halból lehet csinálni sushit?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ha elmegyünk horgászni és a halat frissen leölés után fölvágjuk sushinak úgy fogyasztható?
Lehet benne parazita, baktérium, vírus vagy fertőző ágens?
Mely fajok fogyaszthatók így?
2022. nov. 17. 18:14
1/9 anonim válasza:
Ilyen citromsavas pácolással esetleg harcsa... Más édesvizi halról nem tudok, hgoy ehető lenne nyersen. mármint full nyersen...
2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, valaki még tud valamiről? Pisztráng, ponty, süllő?
2022. nov. 17. 19:40
3/9 anonim válasza:
Csak szolok, hogy a pácolt halak nyersek!
4/9 A kérdező kommentje:
Nem, a citromsav (vagy más sav) megfőzi őket.
2022. nov. 17. 21:00
5/9 anonim válasza:
Ha férges akarsz lenni, csak nyugodtan.
6/9 A kérdező kommentje:
5-ös, akkor szerinted nem biztonságos?
2022. nov. 18. 20:39
7/9 anonim válasza:
A nyers hal soha nem biztonságos.
Japánban -40 fokra lefagyasztják a halat a sushi készítés előtt, a férgek megölése miatt.
Nyersen csak a marhahúsban nincs féreg.
8/9 A kérdező kommentje:
Kedves 7-es, nem tudod, hogy mennyi időre kéne -40°C-ra lefagyasztanom a húst, hogy biztonságos legyen a nyers fogyasztása? (A fagyasztóm lemértem, pont annyi)
2022. nov. 18. 21:08
9/9 anonim válasza:
Biztosan nem tudom, de ha rendesen átfagy, valószínűleg elpusztulnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!