Lehetséges, hogy idővel az ember megkedvelje azokat az ízeket, amiket korábban nem kedvelt?
A magam részéről konkrét eset például a fahéj íze. Korábban úgy voltam vele, hogy volt, amiben elengedhetetlen volt (például forralt bor), de többnyire ki nem állhattam (például almás-fahéjas, fahéjas tejberizs, vagy akár a csiga; húshoz pedig ha nem is undorító ízt adott, de nem lett a kedvencem)
Mostanság meg egyre több mindenhez érzem úgy, hogy jól illene a fahéj íze. Ma például egy kevés ment a reggeli kávémba... És tetszett!
Igen. A paprikát, paradicsomot és jégsalátát szerettem. Egeszsseges eletmodhoz, fogyashoz ez nem volt eleg. Tett3m cukkinit a rantottaba, csinaltam padlkzsanbol ratatoiillet stb.
Azota cukkini, gomba, padlizsan, kaposzta, edeskrumpli, ijhagyma, porehagyma, zoldbab, cekla, feherrepa, szarzeller brokkoli, karfiol, kukorica mind olyan amit megeszek de korabban nem. Nem mindig imadom de neha igen. Shoval ha egy etel kifejezetten jol sikerutl.
A kelbimbo, az egyetlen kivetel, a szagatol is rosszul vagyok
Kb fel ev alatt kezdtem.megenni es kb 1 ev kellet pluszba h megtanuljak mindent ugy elkezsiteni h szamomra is finom legyen
Teljesen általános dolog, az ízlés változik.
(Sőt, sok esetben ha valakinek szélsőséges ízlése volt, bizonyos anyagokból kialakulhat némi hiány a szervezetében. Az pedig minden esetben jelez, hogy mire van szüksége, a terhes nőknél a "kívánósság" ennek a jelenségnek a felerősödött változata.
Úgyhogy olyan is sokszor előfordul, hogy aki valamilyen szempontból szélsőségesen étkezett, az idővel teljesen szembe megy ezzel, és ellentétes ízléssel kezd el enni.)
#1 tehát értsem úgy, hogy direkt vetted rá magad, hogy máshogy állj bizonyos ízekhez? Erre a körorvosom próbált rábeszélni, mivel nem szeretem a halat.
Engem egyébként főleg a spontán változás érdekel, mivel én semmit nem tettem azért, hogy máshogy álljak ez esetben konkrétan a fahéj ízéhez. Csak úgy jött.
#3
Nem teljesen. Elkezdtem enni mert akkor semmit nem tudtam a fogyasrol es azt hittem az az egeszseges ha mindenbe cukkinit teszek. Meg ugye a rizs brokkoli. Szoval megettem ugy h nem izlett. Es idovel mar semleges volt, aztan meg is szerettem.
De a lenyeg ugyanaz, elkezdtem ugy enni h nem szerettem.
Pl kelbimbot is megeszem sutve, de anjyi reszelt almat teszek ra hogy teljesen elnyomja az izt
Gyerekkoromban sok mindent nem szerettem - különösen a gombát, májat - felnőttként egyáltalán nem válogatok.
A fahéj az érdekes kérdés, mert kiemelten vércukorszint csökkentő hatása van. Ha arról az oldaláról közelítjük meg a kérdést, hogy a szervezet mindig megmutatja, hogy mire van szüksége, akkor lehet, hogy nálad ezen a téren van probléma.
De ez csak egy lehetőség, a sok magyarázat közül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!