Ki használ valamilyen speciális (káposzta)savanyítót?
Lehet kapni az ilyen cserép savanyítót, aminek a szájánál a peremet vízzel kell kiönteni a légzárás miatt. Aztán van ilyen üveg is, aminek a teteje szelepes, és csak kifelé engedi a gázt.
Sajnos csak befőttes üvegem van, amivel nem tudom, hogy lehetne megoldani a lezárást úgy, hogy lélegezzen is.
Érdemes befektetni egy speciális savanyítóba?
összevágod, besózod a káposztát, és beletömöd egy dunsztos üvegbe, rátekered a tetejét
kb 1-2 hét mire a tejsavas erjedés olyan szintre ér hogy az más savanúkáposztának hívható.
Az a lényeg hogy mielőtt üvegbe rakod előtte az összeszecskázott sózott káposztát egy edényben nyomkodd meg hogy levet eresszen, és ugy a levével együtt rakd az üvegbe
Én rendszerint 3 kg káposztát savanyítok (nálunk ennyi kell egy főzéshez) egy 5 literes befőttesben, ököllel jól összepréselve
(1 kg káposztához 3 dkg só, babérlevél, szemes bors. Ez a receptem.)
Bevallom, én nem hogy légmentesen nem zárom le, de még a kupakját is csak ráhelyezem. Alá egy tálca és viszonylag meleg helyre teszem, míg el nem indul. Nálunk ez a fürdő.
Majd nagyjából egy hét után kiteszem a beépített teraszra (12-15 fok) és kb, összesen 3 hét után nekünk már jó, enni-főzni.
A világ legegyszerűbb dolga, semmi fakszni.
Köszönöm a tippeket!
#1: ha rátekered a tetejét nem kell néha letekerni hogy ne legyen túlnyomás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!