Sziasztok, nagyon szeretnék igazi házi sonkát/szalonnát venni. Nem azt amire rá van írva vagy ami a hentesnél kapható...
Azt a típust, amit sóban érlelnek, meghagyják neki az időt hogy érjen.... Nagyon sós a végeredmény, ha füstölt is annál jobb.
Sajnos sehol az ég-világon nem találok.
Próbáltam már a környező falvakban lassan csorogva, hátha ki van írva valahol hogy kapható..... valamelyik háznál. Sőt volt már hogy megkérdeztem helybelieket.... de úgy néz ki mindenki csak és kizárólag annyit csinál amennyi neki és a családjának kell. :(
Itt van a számban az íze, amit 2 éve kaptam.... 3 ujjnyi szelet volt de beosztottam vagy 5-6 káposztára mert annyira isteni volt...
Mesélj, hogy lehet valamit kényszeresen, erőltetve érlelni?
2022. okt. 9. 11:48
Hasznos számodra ez a válasz?
12/17 A kérdező kommentje:
"Pácolás során a húst a páclébe merítik vagy bedörzsölik vele a felületét, majd pácérettségig érlelik. A gyorspácolásnál a páclevet injektálással és/vagy vákuum segítségével juttatják a szöveti részekbe"
Így.
Na ennek ha a fejedre állsz se lesz olyan íze, mint annak amit Gizi néni hosszú heteken keresztül érlel.
De figyelj csak ha kötözködni akarsz, akkor rossz helyen jársz mert én nem akarok.
Te eszel amit akarsz, ha ilyet akarsz egyél ilyet.
Ha már segíteni nem tudsz vagy nem akarsz, ne írj baromságot.
2022. okt. 9. 12:07
13/17 anonim válasza:
Te meg úgy tűnik nem eszel semmit, mert van valamiféle romantikus elképzelésed a sonkáról, ami nem létezik.
2022. okt. 9. 12:47
Hasznos számodra ez a válasz?
14/17 anonim válasza:
Hát azért van különbség sonka és sonka közt. Füstölt karajt szoktam venni a piacon, ami nagyon finom. Egyszer vettem a multinál szeletelt füstölt karajt, amit a kutya kapott meg. A gyártónak írtam egy levelet, hogy ez nem sikerült nekik. A csomagolását meg lefotóztam, nehogy még egyszer ugyanolyat vegyek esetleg évek múltán.
2022. okt. 9. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
15/17 anonim válasza:
A nitrites pácsóval vákum alatt pácolt, füst ízzel injektált majd a füstölőben megkapatott sonkának köze sincs a hagyományos érlelésű és füstölésű sonkához. Csak sajnálni tudom azt, aki ezt nem tudja, ezek szerint még soha nem evett az utóbbi típusból.
2022. okt. 9. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
16/17 anonim válasza:
#15 Képzeld el, akik most fiatalok, sosem fogják megtudni, hogy milyen egy rendszerváltás előtti borsos tepertős pogi, vagy, ha multinál vesz őszibarackot azt fogja hinni, hogy ezek mind kemények , szaftos létől mentesek. Ezért veszek minden évben ugyanazon termelőtől gyümölcsöt, azt tudom, hogy rendben vannak. A füstölt áru is ilyen, mindig egyforma ízvilággal csinálják, nem nagyon tudok melléfogni.
2022. okt. 9. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
17/17 anonim válasza:
Hát én igazából nem tudok így pontos helyet annyit tudok mondani hogy sok helyen biztos van legalább egy ember aki faluról falura járva kocsival viszi a friss szalonnát esetleg érdeklődj hogy van e a közeledben ilyen ember vagy kistermelő és keresd meg vagy hívd fel
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!