Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A mascarponét lehet valami...

A mascarponét lehet valami olcsóbbal helyettesíteni?

Figyelt kérdés
700-800 Ft körül van legolcsóbban egy 250 grammos. Nagyon húzós.
2022. szept. 9. 17:20
 1/8 anonim ***** válasza:
93%

Mondanám, hogy natúr vajkrém, de árban már az is ott van.

Aldiban néha kifoghatsz akciót 500 grammos mascarponéra.

2022. szept. 9. 17:54
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Igazából általánosságban nem. Olyan receptet próbálj keresni, ami az adott ételhez nem mascarpone-t használ. Tiramisu-val szoktak próbálkozni tejföllel és tejszínhabbal. Szerintem a végén az sem sokkal olcsóbb, és ízre pedig távol van az eredetitől.
2022. szept. 9. 18:00
 3/8 A kérdező kommentje:
Amerikai típusú fahéjas tekercseket szeretnék csinálni, aminek a tetejére van téve ilyen krémsajtos máz. Maga a süti is elég drága a sok vaj miatt, ami benne van, de a mascarpone már nagyon megdobja. Lehet inkább elengedem akkor.
2022. szept. 9. 18:07
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A lecsepegtetett tejföl hasonló állagú, bár az íze persze más. Jobban jársz, ha akció idején bevásárolsz mascarponéból és lefagyasztod, úgy sokáig eltartható. A Lidl és Aldi is igazi olasz gyártmányt árul, és viszonylag gyakran akciózzák is. Egyébként az amerikai receptek nem mascarponét használnak, hanem Philadelphia-típusú natúr krémsajtot, de az sem olcsó.
2022. szept. 9. 18:15
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A cinnabonra helyettesítheted a natúr tejezínkremsajttal. Lidlben aldiban tűrhető áron van. De pl tiramisuhoz már nem jó.lapos tégla alakú dobozban van.

Vigyázz nehogy ömlesztett sajtkremet vegyél!

2022. szept. 9. 18:16
 6/8 anonim ***** válasza:
39%
Szerintem sűrű tejszínnel kipróbálhatod mascarpone helyett. Jó eséllyel működni fog. A máz állagát kell csak eltalálnod (krémes legyen de ne folyós)
2022. szept. 9. 18:17
 7/8 anonim válasza:
58%
Vajkrémet szoktam én venni, de tényleg már majdnem ugyanannyi....
2022. szept. 9. 18:32
 8/8 anonim ***** válasza:
89%

Érdemesebb kivárni pl. a Lidl-ben az olasz heteket, amikor a félkilós mascarpone kb. annyi, mint máshol a negyedkilós.

A vajkrém elég kompromisszumos - és most finoman fejeztem ki magam. :-D

2022. szept. 9. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!