Normális, hogy zöldül a citrom héja?
Figyelt kérdés
Tegnap csináltam az üvegembe egy gin tonicot, melybe citromot és lime-ot szeleteltem. Igyekeztem minél jobban megmosni a gyümölcsöket, hogy a rajtuk lévő vegyi anyagok lejöjjenek. Tegnap megittam az italt, majd a gyümölcsöket az üvegben hagyva tonicot, aztán mikor elfogyott, vizet öntöttem rájuk. Ma reggel azt vettem észre, hogy egy-egy citrom héja elkezdett zöldülni (végig folyadékban volt, nem tűnik penésznek). Lehetséges, hogy az alkohol vagy a tonic oldotta ki a héjából a színező anyagokat vagy gyanús, hogy penészedik? (Nincs rossz íze)
Érdemes még meginnom, vagy ne kísérletezzek vele?
2022. aug. 29. 08:38
1/2 A kérdező kommentje:
Bocsánat, tévedtem a lime héja kezd besárgulni (a zöld helyett kezd egyes helyeken sötét sárga lenni foltokban).
2022. aug. 29. 10:53
2/2 Senior Séf válasza:
Nem csodálkoznék. Manapság elfogadott eljárás az ételfestés. Zöldebbé teszik a zöldbabot, a borsót, pirosabbá a dinnyét, stb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!