Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Más is úgy látja, hogy a...

Más is úgy látja, hogy a tízórai és az uzsonna manapság nem nagyon jellemző étkezési szokás?

Figyelt kérdés

Illetve a tízórai esetén nem is annyira maga a tízórai nem jellemző, hanem sokaknak összefolyik a reggelivel, akár úgy, hogy főleg hétköznap sokan a hagyományos tízórai időpontban esznek először, és azt reggelinek tekintik.

A környezetemben olyanról meg nem is nagyon tudok, aki szokott uzsonnázni, legalábbis napi szinten.

2022. aug. 25. 23:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
93%

Jól írja a #10: aki tízóraizik, az nem annyit reggelizik, mint aki legközelebb csak ebédet eszik 2-kor...

Ugyanazt a mennyiséget (kalóriában is!!!) akárhány alkalommal be lehet vinni, az elhízás szempontjából semmit nem jelent, hogy pl. 2000 kcal-t napi 6x, vagy 2x viszed be...

2022. aug. 26. 10:13
 12/15 NTBS ***** válasza:
100%
Igen, sajnos.
2022. aug. 26. 10:32
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Én már középiskolás koromban is, otthon max. leküldtem reggel egy teát, aztán 09:30-kor volt a kajaszünet, akkor reggeliztem lényegében (bár tízórainak hívtuk).

Uzsira sem emlékszem, összecsaptuk a vacsival (és ez nem most volt, pár évtizede).

2022. aug. 26. 15:38
 14/15 anonim ***** válasza:
70%
Általános iskolás koromban tízóraiztam és uzsonnáztam utoljára, most már képtelen lennék naponta négyszer-ötször enni. A szokásos három étkezésemet is sokallom, nem esik jól, és sokba is kerül. Abban az időszakban éreztem magamat a legjobban, amikor csak reggel ettem, utána sosem voltam éhes egész nap, mégis megállás nélkül pörögtem. Mostanában ez már nem működik, mert idegesítően korog a gyomrom.
2022. aug. 26. 18:26
 15/15 Metionin ***** válasza:
85%
Nálunk se volt sose szokás, csak az oviban. Ez a napi 5 étkezés is sokaknak úgy áll össze, már akinek összeáll, hogy reggeli meg ebéd között megesznek 1 joghurtot és azt hívják tízórainak, vagy ebéd és vacsora közt egy banánt és lőn uzsonna. Ha ezeket is számoljuk, akkor én is eszem ezeket de nálam az ilyesmi az a nasi címszó alatt fut, rendes étel = minimum szendvics amit étkezésnek számolok és úgy van nekem napi 4 kisebb adag.
2022. aug. 26. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!