Más is úgy látja, hogy a tízórai és az uzsonna manapság nem nagyon jellemző étkezési szokás?
Illetve a tízórai esetén nem is annyira maga a tízórai nem jellemző, hanem sokaknak összefolyik a reggelivel, akár úgy, hogy főleg hétköznap sokan a hagyományos tízórai időpontban esznek először, és azt reggelinek tekintik.
A környezetemben olyanról meg nem is nagyon tudok, aki szokott uzsonnázni, legalábbis napi szinten.
Jól írja a #10: aki tízóraizik, az nem annyit reggelizik, mint aki legközelebb csak ebédet eszik 2-kor...
Ugyanazt a mennyiséget (kalóriában is!!!) akárhány alkalommal be lehet vinni, az elhízás szempontjából semmit nem jelent, hogy pl. 2000 kcal-t napi 6x, vagy 2x viszed be...
Én már középiskolás koromban is, otthon max. leküldtem reggel egy teát, aztán 09:30-kor volt a kajaszünet, akkor reggeliztem lényegében (bár tízórainak hívtuk).
Uzsira sem emlékszem, összecsaptuk a vacsival (és ez nem most volt, pár évtizede).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!