Mérgező a bodza bogyó magja? Lekvárt hogy kell csinálni belőle?
Figyelt kérdés
Nem értem...valahol azt íják,h mérgező és át kell paszírozni,valahol semmit nem írnak.
Valaki tapasztalatok ?
Légyszi írjátok le lépésről lépésre,hogyan csináljak lekvárt,mert ez sem egyértelmű nekem..
köszönöm!
2010. szept. 23. 20:21
1/9 anonim válasza:
Először tisztázzuk milyen bodza, a földi vagy gyalogbodza enyhén mérgező! A bokrosan növő feketebodza viszont tele van c-vitaminnal.
2/9 anonim válasza:
3/9 A kérdező kommentje:
nyilván nem gyalogbodzáról beszélek,mert azt tudom,h mérgező :D
azt olvastam valahol,h a rendes fekete bodza magja is az...
nem értem!
valaki esetleg még infót?
köszi
2010. szept. 23. 21:07
4/9 anonim válasza:
Az első linkben benne van minden.
5/9 A kérdező kommentje:
igenigen tényleg
köszönöm!
és hogy lehetne kimagozni ,h ne keljen egyenként mindet? :S
2010. szept. 23. 22:01
6/9 anonim válasza:
Mint a ribizlit vagy a málnát, át kell törni szitán (gumikesztyűs kézzel, mert többet nem tudod lemosni, megfogja a bőrödet). Talán piacon vagy vásárosoktól lehet még venni hagyományos szitát. Áttöröd, a felül maradó magosat kidobod, a leve és a húsa marad. Ha nincs szita, a nagyobb lyukú teaszűrő is megteszi.
7/9 A kérdező kommentje:
főzés után?
2010. szept. 23. 22:31
8/9 anonim válasza:
A magot eltávolitani csak fözés után tudod. Ha lekvárt akarsz, akkor lehet úgy is, hogy a felfözött bodzát egy kendöbe töltöd (én külön ilyen célokra vettem textilpelenkát, az a legjobb), és felakasztva lecsöpögteted, a végét kicsit kicsavarod. Igy biztos nem lesznek benne magok. Az összes aprómagos gyümölcsöt igy szoktam befözni, a paszirozás elég nehéz munka és idöigényes is.
9/9 A kérdező kommentje:
oh köszönöm :)
de az nem sok idő míg azon a textilen átcsepeg a lekvár? :O
mert ez a bodza bogyó eléggé sűrű...
2010. szept. 24. 21:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!