Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan készítsem el az őzpörkö...

Hogyan készítsem el az őzpörköltet?

Figyelt kérdés
2008. dec. 21. 16:57
 1/1 anonim válasza:

HOZZÁVALÓK

1,5 kg őzhús, 2 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg zsír, 3 dl vörösbor, 3 dkg őrölt fűszerpaprika, csípős paprika, só, bors.


ELŐKÉSZÍTÉS

A megmosott húst 1,5-2 centis kockákra vágjuk, a hagymát finomra vágjuk.


ELKÉSZÍTÉS

A hagymát a zsíron megpirítjuk, a tűzről levéve hozzáadjuk a fűszerpaprika felét és a húst. Jól összekeverjük, lefedjük és lassan pároljuk. Ha kell, kevés bort öntünk hozzá. 1 óra múlva hozzáadjuk a maradék fűszerpaprikát, sóval, borssal ízesítjük. Ráöntjük a maradék vörösbort, és készre pároljuk.

2008. dec. 26. 19:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!