Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ki hogyan csinálja a popcornt?

Ki hogyan csinálja a popcornt?

Figyelt kérdés
Barátommal popcorn készítés közben átfutott az az agyunkon, hogy vajon ki hogyan csinálja, valami pluszt tesz e rá meg ilyenek. Mi úgy csináljuk, hogy kipattotgatjuk, majd olvadt vajat öntünk rá(igen, komoly munka).

2022. júl. 26. 20:26
 1/7 anonim válasza:
92%
Én kipattogtatom és jól megsózom!:p
2022. júl. 26. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
91%
Én a zacskóst eszem. Még ahhoz is lusta vagyok, nemám még olvasztgassak sajtot. Ráadáasul milyen drága már a sajt... már a sajtos tejfölös tészta is luxus lett :D
2022. júl. 26. 21:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
80%
Mindig a mogyi vajas popcornt veszem (sárga). 700 watton 2,5 percre berakom a mikróba. Összerazom, kiöntöm tálba. Megeszem. A ki nem pattogott szemeket újra visszarakom pár masodpercekre, és vagy kipattog, vagy nem. Kb. így szoktam.
2022. júl. 26. 23:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
én egyszer a Mogyiéban ráharaptam egy összeszenesedett bogárra, nem volt a legkellemesebb élmény
2022. júl. 27. 00:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim válasza:
50%
Be rakom a mikróba
2022. júl. 27. 02:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én mondok egy "deluxe" változatot, ami saját kútfőből jutott eszembe.


Az ötlet onnan jött, hogy egyrészt megutáltam a "pálmazsíros, aromás, színezékes" mikrós vacakot, másrészt ki akartam próbálni a házilag készített változatot. Az inspirációt az alufóliás PUKI adta, amit imádtam gyerekkoromban: https://www.youtube.com/watch?v=JyUNQDz1iGs


Ugyanakkor szeretem a vajas popcornt is, viszont nem akartam se olajban kisütni, sem pedig utólag vajjal locsolgatni.


Ezért a piacon vásároltam 1 kg jóféle házi vajat, amiből ghít (azaz tisztított vajat) készítettem.

Hogyan kell ghít - tisztított vajat - csinálni: https://www.youtube.com/watch?v=eeXyNh9K7-M


Én az olaj helyett ebben pattogtattam ki a kukoricát.


Persze lehet így is csinálni: https://www.youtube.com/watch?v=IPcbwwpZsz4

De így nem lesz a popcornnak meg az az átható vajas íze, mert benne lesz a vajból visszamaradt „pörzsanyag” (tejfehérje és tejcukor), ami teljesen másfajta ízt ad majd a pattogatott kukoricának.


Viszont ha eleve tisztított vajban pirítja az ember, na az egy egészen különleges ízélmény. Igaz nem olcsó mulatság, mivel a jóféle, magas zsírtartalmú vaj drágább, de mindenféleképp megéri egyszer kipróbálni. (Egyébként a ghít sok másik ételhez is föl lehet használni. Egyik nagy előnye hogy a vajhoz viszonyítva nem ég le, a legmagasabb sütési hőfok amit kibír, az a 135 °C, ráadásul az egyik legegészségesebb zsiradékfajta – ami a hindu vallásban „árjúvédikus” gyógyszernek is számít.)

2022. júl. 28. 14:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

# 6

Hatos voltam. Elnézést, butaságot írtam a tisztított vajat illetően: "a legmagasabb sütési hőfok amit kibír, az a 135 °C"


A ghí-nek magasabb a füstpontja a vajhoz képest, így nem ég le olyan gyorsan. Ez hőfok tökéletes az ételek pirítására vagy sütésére. A vaj füstölhet és leéghet már 177 °C-on, de a ghí akár 252 °C-ig is ellenáll a hőnek. A ghí kevesebb akrilamid toxint termel hevítés közben, mint más olajok.

2022. júl. 28. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!