Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » A kovászt lehet gyakrabban is...

A kovászt lehet gyakrabban is etetni? Pl. naponta, ha mindennap kenyeret szeretnék sütni?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy minimum hetente egyszer kell.

2022. júl. 18. 13:09
 1/4 anonim ***** válasza:
56%
Inkább tartsd be a tapasztaltak által leírtakat. Úgy tuti működni fog.
2022. júl. 18. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
63%
Lehet.
2022. júl. 18. 13:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem hűtőben tartod akkor 8-12 óránként etetned kell. Hűtőben tartva elég a heti egy alkalom.


A nedvességgel tudsz még játszani, ha szilárdabbat csinálsz akkor kibírhatja a napi 1 etetést, de inkább minimum napi 2-vel számolj.

2022. júl. 18. 13:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

Igen, lehet. Viszont, mint 3-as is írja hőmérséklet függvénye. Szobahőmérsékleten sokkal gyorsabban fejlődik, mint olyan hideg helyen, mint a hűtő.

Továbbá, ha finom liszttel készíted, akkor hamarabb aktív lesz, mintha teljes kiőrlésűvel készítenéd. Az aktív időszak pedig függ a liszt fajtájától. Úgy tudom, hogy a rozsnak és azon belül is a teljes kiőrlésűnek van a leghosszabb aktív időszaka, de ugyanakkor ennek a leghosszabb a felfutási ideje (ha jól emlékszem 14 óra – de ez is hőmérsékletfüggő!). A 20°C és a 28°C között is van különbség felfutási időt tekintve.

(Egyszer egy régi lisztet használtam, de nem lett aktív, csak apró pezsgő buborékok voltak itt-ott.)

2022. júl. 19. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!