Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Van olyan dolog a táplálkozáso...

Van olyan dolog a táplálkozásodban amiről le kelett mondanod az ára miatt?

Figyelt kérdés
Elsősorban arra gondolok, hogy amit eddig mindig meg engedtél magadnak, vagy a családnak azt most nem tudod megfizetni.

2022. júl. 13. 22:12
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Sajt - vicc a trappista ára,

330 ml-es pepsi vagy coca - 130-ról 250-ra ugrott (heti 1-2x ittam ált. töményhez long drinknek - azóta fele annyiért sajátmárkás kóla 1,5l-t veszek, de azt is csak ritkán),

gyümölcsös ivójoghurt - kedvenceim voltak, ennek is irreális az ára, inkább iszok sima akciós tejet,

marha hús - ritkán, de vettem régen, mert nagyon jó a hamburger/pörkölt belőle. átálltam csirkemellre,

rakott nyelv felvágott - szintén kedvenc volt, ma sima parizel kis mustárral,

akciós szémsavas italok 2l - ezt se veszek, mondjuk ezt azért, mert leszoktam a szénsavról, helyette szörp+víz behűtve - olcsóbb is, és környezettudatos.

Chipsek - visszafogtam felére a nasizást, és lays helyett sajátmárkást veszek,

Sör - ezt ugyan nem nagyon emelték, de úgy gondolom, és régen is így véltem, hogy drága a finom sör. ár/értékben elbukott. ezért egy szilveszteri fogadalom miatt januártól pilsner helyett sajátmárkás. Jól behűtve úgy sem érződik annyira az íze. Azóta találtam olyat, ami tényleg iható és olcsó is.

Nagyjából ennyi ugrik most be, de néha agyalok hogy tudnám még redukálni a kaja pénzt. Megtehetném, hogy ugyan úgy megveszek mindent, de elvből nem teszem. Ha árat emelnek lassan duplájára, akkor én meg visszafogom a fogyasztást. Nem fogok mosolyogva kifizetni minden irreális árat. Én ennyit tudok tenni, a pénzemmel szavazok naponta, és amelyik áru/cég drága/pofátlanul áraz, az elveszít személyemben egy vásárlót (meg még jó sok másikat, ahogy olvasom). Ez az érem másik oldala. Szóval most önmegszorítok, és fejlesztem az önuralmam, ha már így hozta az élet.

2022. júl. 15. 15:43
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Nincs, mindent megveszek amit eddig is.
2022. júl. 15. 16:57
 23/29 anonim ***** válasza:
100%

Túró, normális felvágottak, gyümölcs, péksütemények.

Minden hús a csirken kívül szinte.

2022. júl. 15. 18:16
 24/29 anonim ***** válasza:
100%
Mivel gluténérzékeny vagyok eddig is nagyon drága volt az alapvető speciális élelmiszer, van ami 5x de akár 10 x áron van mint egy normál embernek, pl: kenyér 200 g olyan 1300 ft körül volt eddig, ma néztem a boltban már 1700 ft, liszt 1 kg 1600-2500 ft körül mozog stb stb tejtermékeket nagyon keveset eszek,illetve édességeken próbálok spórolni. Bicskanyitogató, hogy már a mentes előrecsomagolt sütiket is extraprofit adózzák, amit nekünk kell megfizetni. És szerencsétlen nyugdíjasoknak még csak adókedvezmény sem jár a betegségük után, nem tudom akinek alacsony a nyugdíja, hogy veszi meg a mentes termékeket.
2022. júl. 15. 22:04
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsére nem. Viszont, vettem egy különálló fagyasztót augusztusban és kb nár meg is térül.t

Jobban figyelem az akciókat mint eddig. Illetve nagy mennyiségben szoktam sütiket készíteni, ott inkább előre megveszek vajat, túrót stb és fagyasztom amikor akciós. De a minòségről nem mondok le.

2022. nov. 8. 07:09
 26/29 NTBS ***** válasza:
Nincs, eddig is takarékos voltam.
2022. nov. 8. 15:06
 27/29 anonim ***** válasza:
Nincs, jól keresek.
2022. nov. 9. 07:20
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Kinek mit intézett a kormánya, ugye.
2022. nov. 9. 07:21
 29/29 anonim ***** válasza:

Szerencsére még nagyon nincs. Üdítőkről csak. Részben. Idáig mindig volt itthon. Mostmár csak ha vendég jön, akkor veszünk, magunknak szörpöt készítünk.

Viszont idáig nem igen kellett nézni mi az akciós. Megvoltak a szokásos dolgaink amiket vettünk, és amikor kellett, megvettük. Most pl. húsokból nézzük melyik az akciós és abból veszünk csak. Meg ilyen jellegű spórolások.

2022. nov. 9. 08:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!