Morálisan elfogadható, hogy azt mondom vegetáriánus vagyok, miközben néha eszem húst?
Csak mások véleménye érdekel normális stílusban, mert számomra elfogadható és nem is szeretnék változtatni.
Tehát, ismerősöknek azt mondom, hogy vegetáriánus vagyok, mert a flexiteriánus szót elmagyarázni fárasztó és utána úgyse fogadnák el, hogy épp az ő sült csirkéjéből nem eszek. Merthogy a hús evésem kimerül évi max. fél kilóban. Kb. 3 havonta fogyasztok húst, mindig valamilyen alkalomból. Pl. gyerekkorom óta a húsvét a kedvenc ünnepem, így olyankor eszem sonkát. Vagy, megyünk görögországba nyaralni, az ottani gyrost nagyon szeretem, így nem fogom megvonni magamtól. Ugyanakkor az év 360 napján nem esik nehezemre mellőzni a húst, szeretem az állatokat, és így, hogy 99%-ban nem eszem, sokkal jobban érzem magam.
Most viszont valamiért eszembe jutott, hogy ez mennyire álszent/őszintétlen másokkal szemben. Változtatni nem akarok, mert tényleg olyan ritkán eszem, hogy fárasztó lenne elmagyarázni a vendégségben, hogy akkor "miért nem kóstolom meg a húslevest", a férjem pedig elfogadta már ezt, egyedül ő tud a kivételes alkalmakról.
Ti mit gondoltok erről?
"Mert tudtuk, hogy ez időszakos és egyébként szeretjük a húsos ételeket, + gyűlöljük a korlátokat az étkezés sokszínűségében."
Állítólag kizárólag hús nélkül lehet változatosan étkezni.
Hát aki úgy gondolja, az étkezzen úgy, nem fogom győzködni semmiről!
Mi másképp gondoljuk, ezért a saját konyhánkban, a saját gyomrunkba azt teszünk, ami nekünk tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!