Mit tegyünk, ha kellemetlen szagúnak és ízűnek érezzük az ételeket?
Figyelt kérdés
A párom és én tavaly decemberben átestünk a COVID vírusok. Viszonylag enyhébb tünetekkel megúsztuk az egészet, a páromnál viszont kb. 1 hónapra rá előjött az a tünet, hogy kellemetlen szagúnak és így kellemetlen ízűnek érzi az ételeket. Azóta kb. alig tud enni valamit és ezért eléggé rosszul van. Esetleg más is küzd ezzel a problémával? Van esetleg valami olyan trükk, amivel elviselhetőbbek lennének számára az ételek?2022. jún. 22. 13:00
1/7 anonim válasza:
Semmi, megeszi úgy.
Sajnos ez van, attól nem éhezhet.
2/7 anonim válasza:
Szaglásterápiát csinálhat. Vesztek 4 illóolajat: citrom, levendula, szegfűszeg, eukaliptusz. Reggel és este minden illóolajat szagol egymás után, egyenként húsz másodpercig miközben erősen koncentrál arra hogy az milyen illatú kéne legyen. 10-12 hét alatt erős javulást lehet elérni.
Nekem a szaglásklinikán javasolták
3/7 anonim válasza:
Nem egyszerü, de meg lehet próbálni megkeresni olyan ízeket/illatokat, amik aránylag intenzívek és pozitívnak érzi öket, és a többi ételt is úgy füszerezni, hogy ezek domináljanak. Vagy esetleg egyáltalán nem füsezrezni, ízesíteni az ételeket, lehet az si jó megoldás.
4/7 A kérdező kommentje:
#1 Sajnos annyira zavarja ez a "szag", hogy kihányja az ilyen kajákat. Ezért nagyon nem egyszerű a helyzet.
2022. jún. 22. 13:52
5/7 anonim válasza:
És milyen kaják azok, amik ennyire rosszul esnek neki?
Esetleg valamelyik összetevö az, ami dominál?
Van próbáljátok meg valami olyan erösebb illatú füszerrel eltakarni a negatív szagot, ami nem esik annyira rosszul neki. (Nem kell, hogy az adott füszer passzoljon az ételhez, lehet egész furcsának tünö valami is.)
6/7 anonim válasza:
Ez az igazi szag , megszokja az ember minden vegyszer tartosító tejternék stb szagát csak akkor érzi rosszanak ha böjtöl es természetes nyersen el . Ezután belép egy kamrába pékségbe vagy hentesboltba felfordul a gyomra . Kint alszok minden nyarat, ha bemegyek a házba penesztvolaj egett szagot erzek, pedig tiszta avhaz és kint van konyha . A falak beitták , nekem új az inger .
7/7 anonim válasza:
Azért én megejtenék egy alapos kivizsgálást... ne ezzel a COVID szöveggel menjetek (még ha igaz, akkor sem), hanem h nem tud enni, mindent kihány, ilyesmi. Ha nincs szervi baja, akkor lehet tanakodni, h mit lehet csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!