Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Ha lefőzök most egy kávét és...

Ha lefőzök most egy kávét és termoszba rakom az holnap reggel még jó lesz?

Figyelt kérdés
2022. máj. 25. 15:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%
Az a termosz még sok sok évig jó lesz.
2022. máj. 25. 15:35
 2/12 anonim ***** válasza:
85%
Amúgy miért rakod termoszba, nyilván nem marad meleg reggelig?
2022. máj. 25. 15:36
 3/12 anonim válasza:
73%

Reggelik kb. langyosra fog hűlni, ha nem követelmény a forró kávé, akár jó is lehet.

Ez persze akkor igaz, ha rendes termoszba kerül, nem a most divatos rozsdamentes csodába, amit sokan szintén termosznak csúfolnak.

2022. máj. 25. 15:46
 4/12 anonim ***** válasza:
79%
Hogy érted? A kávé nem fog megromlani az 1 hétig simán eláll hűtés nélkül is.
2022. máj. 25. 16:25
 5/12 anonim ***** válasza:
87%
Olyan termosz nem nagyon van, ami ilyen hosszú ideig tartaná a hőmérsékletet. Nekem az egyik 12 órát bír, de a végére már langyos lesz a cucc, nem forró. Miért kell most lefozni?
2022. máj. 25. 16:31
 6/12 mobidick ***** válasza:
47%
Soha többé termoszba presszókávét! Éjfél környékén lefőztem, hajnalban indultunk. a vonaton kibontva már ami "illat" megcsapott, attól is elment a kedvem. Kóstolás után úgy döntöttünk, inkább nem kérjük. A termosz tisztára mosott volt, előtte teához, vízhez használtuk, tehát semminek az illatát nem vehette át. Az íze szörnyű, állott mosogatólére hasonlított (először csak az illatában, ezek után az íze sem jött be). A konkluzió: a kávétól viszont olyan lett a termosz "illata", hogy nagyon sokáig nem tudtuk semmi másra használni. Soha többé termoszos kávé. EZ CSAK AZ ÉN VÉLEMÉNYEM.
2022. máj. 27. 09:58
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha a kérdés arra vonatkozik, hogy nem romlik-e meg a kávé a termoszban, akkor a válasz az, hogy nyilván nem, ehhez még termosz sem kell.

Ha pedig a kérdés arra vonatkozik, hogy mennyire jó a hőmegtartás a termoszban, akkor a válaszom az, hogy termosza válogatja.

Nekem van olyanom, amiben simán MELEG marad másnapra is, hisz 14-16 órán át képes tartani a hőt, de van olyanom is, amiben langyosra hűlik egy éjszaka alatt. Teljesen hideg nem lesz.

2022. máj. 27. 11:31
 8/12 anonim válasza:
100%
mobidick! Amit leírtál az arra enged következtetni, hogy a termosz mégsem volt teljesen tiszta. Biztos vagyok benne, hogy használat után el lett mosva. De ha a mosás után nem volt teljesen száraz és a záródugó vissza volt téve úgy hogy nem tudott szellőzni, könnyen penészesedhetett. Ennek az ízét érezhetted rossz íznek. Vagy ahogy én jártam a kávéfőzővel hasonló módon. Tiszta csapvizet öntök a főzőbe. Mitől lenne koszos? A lefőzött kávé ihatatlan. A rossz íz hatására belenéztem a főző vízforralójába. Nem akarom leírni mit láttam benne. Azóta főzés után letekerem a tetejét és a melegtől teljesen kiszárad.
2022. máj. 27. 14:35
 9/12 anonim ***** válasza:
63%
Langyos, állott kávé! Még a gondolattól is rosszul leszek!
2022. máj. 29. 22:29
 10/12 anonim ***** válasza:

9/9, így igaz. Tíz év pincérkedés után mondhatom: termoszban a kávé úgy 45 percig oké, egy órát még elmegy, aztán igazából már nem jó az íze, mármint a franciásan csepegtetett kávéra mondom.

Órákig tartogatni meg csak ha tényleg nincs más választás, mert minőségét tekintve rottyon lesz addigra az egész.

Egyébként friss kávénak csak közelről érezni erősen az illatát, a két órája állottnak már messziről.

Eszpresszó esetén 5 perc alatt már teljesen más, nem az igazi.

ez van.

2022. máj. 30. 12:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!