A cukrot tartalmazó kenyeret, kiflit, zsömlét miért lehet kenyérnek, kiflinek, zsömlének nevezni?
Mit értesz az alatt, hogy tartalmaz cukrot??? Konkrétan édes?
Az kelt tésztákban mindig van picike cukor - kell az élesztő működéséhez.
Itt van benne felsorolva!!!
3. A vizes zsemle gyártásához felhasználható anyagok:
Búzaliszt, BL 55 típusú
Kovász vagy azt helyettesítő kovászkészítmény
Étkezési só
Cukor
Ivóvíz
Maláta, malátakészítmények
Sütőélesztő
Vitális glutin
Adalékanyagok
Mivel a felsorolás a mennyiségek arányában történik, ezért több a só benne, mint a cukor, szóval elhanyagolható mennyiség.
A péksüteményekben egy-két nagyságrenddel több (fele/harmada a liszt mennyiségének) cukor van!
Miért ne lehetne?
(Amúgy az én értelmezésemben pl. a zsemle is beletartozik a péksütemények halmazába)
"Mivel a felsorolás a mennyiségek arányában történik"
Négyeske, ne mondj már csacsiságokat! Akkor cukorból több lenne benne, mint vízből. Ami nyilvánvalóan szamárság.
A cukor, ahogy már említették, starter. Az élesztő szaporodásának a beindításához kell. Eszi a keményítőt is, de a cukrot jobban szereti. Másrészt a cukor ízfokozó. A sós ízű termékekben egy kis mennyiségű cukor ízfokozó tulajdonsággal bír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!