Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogyan tudtok spórolni a...

Hogyan tudtok spórolni a vásárláson?

Figyelt kérdés

Bevallom, úgy 3 hónappal ezelőttig nem nagyon spóroltunk az élelmiszeren, háztartási vegyiárun. Ami kellett, azt megvettem, nem kellett figyelnem az árát (persze nincsenek hű de nagy igényeink, nem bélszínen élünk).

De a mostani drágulás miatt ezt már nem lehet megengednem, az akciósat keresem, sokszor a korai lejáratú erősen leértékeltet is megveszem, de még így is iszonyú sok amit a boltban ott hagyok. Két főre kb. 30ezer/hét, és abban még a nagyobb dolgok, mint pl mosószer, vagy spájzolás húsból a fagyóba még nincs is benne. :/

Aki nagyon benne van ebben a spórolás témában, megosztana pár praktikát?

2022. máj. 20. 10:53
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
98%
Menutervet írok és bevásárló lista alapján, online vásárolok. Így mindig csak azt veszek, amire valóban szükség van, nincs impulzus vásárlás és nincs felesleges cucc itthon, ami kidobasra kerulne
2022. máj. 20. 10:59
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Az elmúlt hetekben több ilyen kérdés volt, nagyon hasznos tanácsokkal. próbálj visszaolvasni.

tervezetten kell bevásárolni, a heti menüt előre megírni, és ennek alapján. A maradékokat jól lehet hasznosítani, más ételekhez.

De jó lenne tudni, hogy milyen mennyiségekkel kalkulálsz, miket vásárolsz - ehhez képest tudnánk talán írni, hogy hol tudsz spórolni.

2022. máj. 20. 11:00
 3/20 anonim ***** válasza:
97%
Na, egyszerre írtuk az #1-vel a menütervezést. :)
2022. máj. 20. 11:00
 4/20 anonim ***** válasza:
79%

Amiket csinálunk:

- bevásárlólista

- menütervezés

- nem veszünk húst

- saját márkás dolgokat veszünk (aldi, dm)

- figyeljük az akciókat, főleg a tartós/mirelit termékeknél

- minimális olajjal sütünk-főzünk

Mostanában már olyan heti 20-30ezerre felugrott a bevásárlásunk, de mi mindig veszünk sok nasit, meg szoktunk venni ruhát vagy alkoholt vagy hasonlókat is a bevásárláskor, ami nem élelmiszer. Mindig megfogadom hogy számon tartom külön a kaját majd, de valahogy sose tartom magam ehhez. :D

2022. máj. 20. 12:02
 5/20 anonim ***** válasza:
91%

Én is menütervet írok és lista alapján vásárolok. Így azért féken lehet tartani az összegeket.

Ja, a férjemet nem engedem el egyedül vásárolni, mert ő nem tud spórolni, ha rajta múlna, lehet, hogy már éhen haltunk volna :D

2022. máj. 20. 12:06
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Mi épp most tértünk át az online vásárlásra a spórolás miatt, mert azelőtt minden nap otthagytunk a boltban 5-6-7 ezret, aminek kb a fele sem volt betervezett, teli volt olyan dolgokkal amiket csak megláttunk és megkívántunk.

Most kéthetente rendelünk 35-45-ért, és abból élünk ami van itthon, tilos elmenni a boltba. Egyelőre vannak hiányosságok, mert kezdők vagyunk. Bele kell jönni hogy amikor rendelünk, mindenre gondoljunk amire szükség lehet. És el kell kezdeni átállítani az agyunkat, hogy előre gondoljunk olyan főtt ételekre amiket szívesen ennénk az elkövetkező két hétben, és úgy vásároljunk. Ha nem is lefixálva hogy márpedig hétfőn ez lesz a kaja, kedden meg az, mert az nekünk nem menne, de úgy kb át kell gondolnunk hogy miket ennénk szívesen, hogy legyenek hozzá alapanyagok itthon. Előtte ugye minden egyes nap mentünk a boltba, mindig ráértünk előző este ötletelni hogy mi legyen a másnapi kaja.

A szállítás sem jelent plusz költséget, mert minden bolt meghatároz egy összeget, ami felett ingyen szállítanak. Mi az Auchanból rendelünk, náluk 35 felett ingyenes.

Plusz amivel még faragni tudunk a végösszegen, hogy elkezdtünk minden termékből saját márkát rendelni, amiből lehet és érdemes. Pl mindig Gyermelyi tésztát vettünk, ami kb 700 ft. Most Auchan saját márkásat rendeltünk 175 forintért, ami hatalmas árkülönbség, és őszintén szólva egyikünknek sem tűnt fel hogy nem a megszokott márka került a tányérra.

2022. máj. 20. 12:53
 7/20 anonim ***** válasza:
93%
Nekem a menütervezésnek például pont az ellentétje jött be. Azt veszek, ami akciós, piacon nagyon jó áron lehet sokszor zöldségekhez, húshoz jutni, illetve én is figyelem a leértékeléseket is. És a megvásárolt dolgokhoz tervezem meg a menüt. Ha 1-1 dolog hiányzik hozzá, azt még veszek, de még így is jóval olcsóbban kijövök, mintha előre írt menühöz kellene megvennem rengeteg mindent, mindent a normál áron. Így azért sokszor eszek kicsit "extrábbakat" is, amit amúgy valószínűleg soha nem vennék meg.
2022. máj. 20. 18:36
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Mindent leírtak előttem, nem akarom ismételni.

Csak még egy hasznos tipp:

Soha ne menj(etek) éhesen bevásárolni!!!

2022. máj. 20. 23:44
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

Menü tervezés, ahogy az előbbiek írják :) Illetve akinek van ideje, tudja figyelni az akciós újságokat :) Nálunk párom mamája mindig nézi, szól .

Illetve kicsit módosítottam pár fogást. Városiként én csirkemellből vagy sertés combból készítek pörköltet. Előbbit gombával ( szerencsére nem drágult annyit ) utóbbit borsóval, néha bébi répával dúsítom.

A pék árut, többet veszünk és lefagyasztjuk azon kívül amit aznap megeszünk .

Tojást 30 as mennyiségben vesszük .

Illetve sokat segít a gyártói azonosító. Pl nem rég tudom, hogy a tescos trappista valójában tolle :) érdemes figyelni a gyártói azonosítót, van is kereső erre :)

Illetve rakaptam a saját tészta gyártásra , ha van idom :)

Vagy ha látok a boltban valami leertekeltet, próbálok azzal valami fogást kitalálni .

Amúgy egyet értek veled, nagyon szégyen. Mi is eddig heti 10E körül megoldottuk a bevásárlást. Most lassan 20-30… a múltkor csak néztem, hogy vettünk pár dolgot, tejfölt, zsömlét, paprikát, majast, tejet, paradicsomot meg uborkát, és annyit ott hagytunk, mint amiből két három éve magamnak bevasaroltam egy hétre …

2022. máj. 21. 03:38
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Plusz 9 voltam:) érdemes nézni élelmiszer teszteket. Sokszor a saját márkás dolgok sokkal jobb helyezést érnek el :) én sokáig kerültem őket, mert azt hittem nem minőségi, de közben csak egy csomó marketing ktg hiánya miatt tudjak ilyen olcsón adni :) és tényleg vetekszenek :)

Illetve vegyi áru, ajánlom az ecofamilyt :)

2022. máj. 21. 03:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!