Mit süssek hétvégén?
Esetleg ajánlhatok én is?
Nem rég csináltam rakott krumplit egy "kis csavarral".
- 2 kg krumpli
- 1 pár kolbász
- 10 tojás
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 kis fej vöröshagyma
- fél liter tejföl
- trappista + füstölt sajt
A lényeg annyi volt, hogy a kolbászt (ajánlom inkább a füstöltet) egy kis mangalica zsíron megpirítottam. Ugyanezen a zsíron aztán megfonnyasztottam a hagymát. A tejfölt kikevertem egy kis só-bors és reszelt fokhagymával, majd összekevertem a kolbászos, hagymás zsírral. Fogtam az üveg "római tálat" alulra főtt krumpli szeletek, tojás, kolbász, hagyma, rá a bekevert tejföl, reszelt füstölt + trappista sajt majd mégegyszer ugyanez. Én még egy nagy késsel hosszanti és kereszt irányban elvágtam az egészet, hogy a felszabaduló vízgőz távozni tudjon és jobban össze tudjon sülni az egész. Sütő kb. 180 °C 30 perc. Mikor a teteje szépen megpirult, sütőből kivettem és felvágás előtt kicsit pihentettem.
Csak ajánlani tudom kipróbálásra a receptet. 😉
9-es vagyok
Annyit még elfelejtettem hogy a tálat én vajjal kikentem még sütés előtt biztonság esetére hogy ne tapadjon bele a történet (azért nem zsírral, mert akkor zsírban tocsogott volna az egész). A krumpli viszont szépen átvette a kolbászos, hagymás zsírnak az ízét és mivel a tejfölbe is került só (függően attól, hogy mennyire volt sós a zsiradék) nagyon sózni se kellett utólag. Kipróbálás esetén sok sikert kívánok. 😉
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!