Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit süssek hétvégén?

Mit süssek hétvégén?

Figyelt kérdés
Bármilyen ötletet adhattok. Sós vagy édes.

2022. márc. 31. 13:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
64%
Kakaós kalácsot.
2022. márc. 31. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
71%
Szilvás buktát, mert azt szeretem.
2022. márc. 31. 14:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
aranygaluskát!
2022. márc. 31. 14:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Kalács húsvétkor lesz, azt nem szeretnék. Illetve túrós gyümitorta lesz a tesóm és apa névnapjára. Utána ugye húsvét
2022. márc. 31. 14:30
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Akkor süss almáspitét. :)
2022. márc. 31. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Lekváros linzer, túrós lepény, máglyarakás, pogácsa, sajtos rúd, palacsinta.
2022. márc. 31. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszi srácok🥺😊
2022. márc. 31. 18:11
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Brownie, aminek ragacsos a belseje.
2022. márc. 31. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
76%

Esetleg ajánlhatok én is?


Nem rég csináltam rakott krumplit egy "kis csavarral".


- 2 kg krumpli

- 1 pár kolbász

- 10 tojás

- 4 gerezd fokhagyma

- 2 kis fej vöröshagyma

- fél liter tejföl

- trappista + füstölt sajt


A lényeg annyi volt, hogy a kolbászt (ajánlom inkább a füstöltet) egy kis mangalica zsíron megpirítottam. Ugyanezen a zsíron aztán megfonnyasztottam a hagymát. A tejfölt kikevertem egy kis só-bors és reszelt fokhagymával, majd összekevertem a kolbászos, hagymás zsírral. Fogtam az üveg "római tálat" alulra főtt krumpli szeletek, tojás, kolbász, hagyma, rá a bekevert tejföl, reszelt füstölt + trappista sajt majd mégegyszer ugyanez. Én még egy nagy késsel hosszanti és kereszt irányban elvágtam az egészet, hogy a felszabaduló vízgőz távozni tudjon és jobban össze tudjon sülni az egész. Sütő kb. 180 °C 30 perc. Mikor a teteje szépen megpirult, sütőből kivettem és felvágás előtt kicsit pihentettem.


Csak ajánlani tudom kipróbálásra a receptet. 😉

2022. márc. 31. 22:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
76%

9-es vagyok

Annyit még elfelejtettem hogy a tálat én vajjal kikentem még sütés előtt biztonság esetére hogy ne tapadjon bele a történet (azért nem zsírral, mert akkor zsírban tocsogott volna az egész). A krumpli viszont szépen átvette a kolbászos, hagymás zsírnak az ízét és mivel a tejfölbe is került só (függően attól, hogy mennyire volt sós a zsiradék) nagyon sózni se kellett utólag. Kipróbálás esetén sok sikert kívánok. 😉

2022. márc. 31. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!