A zöld tea felnyomja a vérnyomást vagy a pulzust?
Sokáig ittam, ez az egy tea volt, ami úgy gondoltam jó az egészségnek is.Meg jól is esik. Noha szeretem a fekete teát is, de sok koffeint tartalmaz. A gyümölcs teákban meg Hibiszkusz van, ami nekem hasmenést okoz.
Szóval, lemondtam a zöld teáról egy ideje, nem merem inni. Most olvastam, hogy több koffein van benne, mint a kávéban. Ez, hogy lehet?
Egyébként soha nem volt gondom vele, bár vérnyomást nem sűrűn mértem. Mostanában néha megmérem, mióta novemberben covidos voltam, de mindig jó szokott lenni. 122/75-83 pulzus: 75 körüli, persze, ez lehet változó. Volt már alacsonyabb is.
Elég fáradt vagyok mostanában, ezért gondoltam, hogy újból innom kellene.
Köszi a választ! Valaki azt írta nekem egy másik oldalon, hogy neki felviszi 160-ra is a vérnyomását meg a pulzusát, szinte mintha káros lenne, úgy írt róla. Meg cikkekben is olvastam most, hogy több koffein van benne, mint a kávéban és a fekete tában.
Ezért tettem fel itt is a kérdést.
Ment a zöld pipa!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!