Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Két hasonló kérdés evéssel...

Két hasonló kérdés evéssel kapcsolatban lent (?)

Figyelt kérdés

1. Ha olyan levest eszünk, amely tartalmaz nagyobb darabkákat is (pl. zöldség, bab, hús) hogy illik enni:

a. Kanalat tányérba mártani, hogy mindenből legyen benne, majd lenyelni egyszerre a levet és a darabkákat

b. Kanalat tányérba mártani, hogy mindenből legyen benne, de először a nagyobb darabkákat megenni belőle, majd a levet lenyelni

c. Már eleve úgy mártani a tányérba a kanalat, hogy vagy csak lé, vagy csak darabkák legyenek benne (illetve darabkák minél kevesebb lével), és külön-külön megenni

2. Nem túl híg, de nem is szilárd ételeknél, pl. paradicsommártás vagy tejbegríz, nekem sokszor nem sikerül a kanál tartalmát teljesen lenyelni, hanem majdnem a fele ottmarad a kanálban. (Amúgy ez csak nálam áll fenn?) Ilyenkor melyik megoldás illik jobban?

a. A félig üres kanalat újból belemártani a tányérba, hogy teli legyen, és a már teli kanalat a szánkba tenni? (és megint kezdődik elölről, a fele a kanálban marad...)

b. Két részletben enni meg a kanál tartalmát, azaz másodjára is a szánkhoz emelni a félig üres kanalat, amely ezután lesz csak teljesen üres

c. Eleve csak a kanál felét tölteni meg, így könnyebb egyszerre megenni (tudom, ez a legyszerűbb, de érdekelne, hogy az előző kettőt mennyire illik)

A második kérdéshez kapcsolódva hasonló a helyzet a pudinggal és jégkrémmel is, de ott annyiból könnyebb, hogy azokat kiskanállal esszük, amelynek a tartalmát egy részletben könnyebb a szánkba tenni, mintha evőkanalat használnánk.

Érdekelne, mit gondoltok.

2022. márc. 24. 19:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Úgy eszel, ahogy jólesik a felvázolt esetekben! Ez nem illik kérdés.
2022. márc. 24. 19:40
 2/8 A kérdező kommentje:
Igen, ha olyan helyen vagyok, akkor nem mindegy :(
2022. márc. 24. 19:52
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
2. Szerintem meg bárhol eheted úgy ahogy jól esik. Tényleg felesleges túlbonyolítani.
2022. márc. 24. 20:02
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Hercegi fogadásra készülsz?

Levest ne szedd szét, azt, hogy mit hogy nyelsz le már tényleg magánügy. Mártást, tejbegrízt pedig nem kell púpozottan szedni, ha fél kanál egy falat, akkor annyit tegyél a szádba.

2022. márc. 24. 20:02
 5/8 anonim ***** válasza:
82%
Ma érkeztél a bolygóra?
2022. márc. 24. 21:02
 6/8 anonim ***** válasza:
71%

Ha nem tudod a kanál tartalmát egyben lenyelni, a maradékot észrevétlenül löttyintsd az asztal alá, de kicsit átlósan, hogy távozás után takarításnál a szomszédod tűnjön a hunyónak.

Az angol etikettkönyvek is ezt javasolják.

2022. márc. 24. 22:42
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Mindegy, a "lényeg", hogy jár a 3 pont.
2022. márc. 25. 05:59
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ha olyan helyen vagyok, akkor nem mindegy :( - egy francokat nem mindegy.

Hogyne, még ilyen szrságokra is figyeljek oda... Nem hercegi fogadásra mész, bxszus :D

Aki meg ezért picsog, vagy beszól, oda/azzal nem megyek többé kajálni.

Egyébként engem az egyik pasi, akivel anno ismerkedtem rendszeresen! provokált, hogy tegyem át a jobb kezembe a kést, mert azt úgy illik.

Hát a fxom, ha 10x nem mondtam el neki, hogy jobb kézzel nem tudok vágni, akkor egyszer sem, de feszt megjegyezte - aztán nem értette, hogy miért kukáztam ki x. randi után.

2022. márc. 25. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!