Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mivel, Hogyan tapasszák a...

Mivel, Hogyan tapasszák a földimogyoróhoz vagy a napraforgóhoz a sószemcséket?

Figyelt kérdés

2022. márc. 19. 16:14
 1/5 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem olajjal.
2022. márc. 19. 16:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Jó apám a tutyellát enyhén sós vízzel permetezgette pirítás közben, ettől kellemesen sós lett.
2022. márc. 19. 17:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Eleve zsíros magok
2022. márc. 19. 22:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Gondolom a kérdező a hántolt szotyira és mogyoróra gondolt, amit snack-ként árulnak.


Itt van a "Hogyan készült" sorozat, ami bemutatja hogy hogyan is készülnek az olajos mag snack-ek: https://www.youtube.com/watch?v=vz35ZegINYg


(Angolul van úgyhogy segítek, amennyiben gondot okozna.)

- A földimogyorót először héjastól sütik 149°C-os forró levegővel 1,5 órán keresztül, a nedvességet eltávolítandó

- Feltörés előtt egy munkás eltávolítja a nemkívánatos szennyeződést

- A feltört szemek ezután egy forgódobba kerülnek, ahol különféle ízesítőkkel (elsősorban sóval) permetezik be

- Utána szintén egy forró levegős sütés következik, a hőmérséklet és az idő ugyanannyi, mint előzőleg

- Sütés után egy munkás az összetapadt szemeket egy munkás széjjelszedi, majd külön száraz fűszerezést is kapnak a szemek


A másik eljárás a forró olajban sütés:

- Itt a kesudión mutatják be, ahogyan lassan beleengedik egy 2200 literes, 160°C-os olajos tartályba és sütik 15 percig

- A megsült kesudiókat egy erős ventilációs rendszer hűti vissza szobahőmérsékletre, ez 15 percig tart

- Emiatt az olaj elpárolog a felületéről, így utólag növényi olajjal permetezik be, ez a felszínüket újra ragadóssá teszi, így a sima só vagy a fűszer könnyebben megtapad a szemek felületén


Nagyjából ennyit a technológiáról. Persze minden magnak megvan a saját sütési ideje és hőmérséklete (más egy nagyobb méretű tökmagnak, mint a kisebb szotyinak), ugyanez igaz a gyárakra az előállítási technológia szempontjából, de az alapok legtöbb esetben hasonlóak.

2022. márc. 19. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat mindenkinek!!
2022. márc. 28. 11:55

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!