Mivel, Hogyan tapasszák a földimogyoróhoz vagy a napraforgóhoz a sószemcséket?
Gondolom a kérdező a hántolt szotyira és mogyoróra gondolt, amit snack-ként árulnak.
Itt van a "Hogyan készült" sorozat, ami bemutatja hogy hogyan is készülnek az olajos mag snack-ek: https://www.youtube.com/watch?v=vz35ZegINYg
(Angolul van úgyhogy segítek, amennyiben gondot okozna.)
- A földimogyorót először héjastól sütik 149°C-os forró levegővel 1,5 órán keresztül, a nedvességet eltávolítandó
- Feltörés előtt egy munkás eltávolítja a nemkívánatos szennyeződést
- A feltört szemek ezután egy forgódobba kerülnek, ahol különféle ízesítőkkel (elsősorban sóval) permetezik be
- Utána szintén egy forró levegős sütés következik, a hőmérséklet és az idő ugyanannyi, mint előzőleg
- Sütés után egy munkás az összetapadt szemeket egy munkás széjjelszedi, majd külön száraz fűszerezést is kapnak a szemek
A másik eljárás a forró olajban sütés:
- Itt a kesudión mutatják be, ahogyan lassan beleengedik egy 2200 literes, 160°C-os olajos tartályba és sütik 15 percig
- A megsült kesudiókat egy erős ventilációs rendszer hűti vissza szobahőmérsékletre, ez 15 percig tart
- Emiatt az olaj elpárolog a felületéről, így utólag növényi olajjal permetezik be, ez a felszínüket újra ragadóssá teszi, így a sima só vagy a fűszer könnyebben megtapad a szemek felületén
Nagyjából ennyit a technológiáról. Persze minden magnak megvan a saját sütési ideje és hőmérséklete (más egy nagyobb méretű tökmagnak, mint a kisebb szotyinak), ugyanez igaz a gyárakra az előállítási technológia szempontjából, de az alapok legtöbb esetben hasonlóak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!