A kérdező szavazást indított:
Gombóc
Gömb
55 szavazat
3/11 nogika válasza:
Ez a kérdés teljesen értelmetlen…Csakis a gömb lehet a helyes válasz. A gombóc vagy szilvás vagy túrós lehet. Vannak eltájolt “barátaim”, akik szerint a gombóc a helyes mértékegysége a fagyinak. Nos, azóta törölve és tiltva vannak.
4/11 anonim válasza:
Én úgy tudom, hogy a gömb az a keleti országrész nyelvjárása.
Nekem gombóc. :)
5/11 anonim válasza:
A gömb a debreceni neve a gombócnak, en is igy tudom.
7/11 anonim válasza:
Szabolcsban mondják gömb fagyi. Itt a krumpli=krompé, eper=szamóca. Egres=köszméte.
8/11 anonim válasza:
Dunántúlon soha senkit nem hallottam x gömb fagyiról beszélni. Csakis gombócról.
9/11 anonim válasza:
Így van. Nyíregyházi voltam, most már itt élek Zalában. Itt gombóc, nem gömb. Ki is nevettek, amikor úgy kértem hogy gömb.
10/11 anonim válasza:
én egyszer olyat hallottam, hogy valaki gömbőcöt kért
ez nagyon gáz fujj
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!