Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Miért kívánja a szervezetem a...

Miért kívánja a szervezetem a gombát?

Figyelt kérdés
Manapság egyre többször jön rám az, hogy szeretnék gombát enni. A boltban már egyre többször veszek üvegben csiperkegombát és nyersen megeszek egy teljes üveggel. Ez normális?

2022. febr. 25. 01:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
26%

Nem igazán, a konzerv gombánál kevés undorítóbb dolog van. Legalább vedd meg nyersen, és csináld meg jóra.

A gomba nem igazán hasznos, sőt a kitin miatt kevéssé emészthető.

2022. febr. 25. 01:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
85%

Nem kell minden mögé hatalmas összefüggéseket képzelni, kívános és kész.


De elmeséled, hogy egy ilyen apróságot miért kell "egyre többször" történő tortúrának megélni, ahelyett, hogy vennél egy csomag friss gombát, amit otthon elkészíthetnél?

2022. febr. 25. 06:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 A kérdező kommentje:
De ez a baj, hogy én csak nyersen kívánom. Az üveges vákuumos laposra szeletelt gombát. Biztos a szervezetem valamilyen hiányt szenved lehet ezért is nem?
2022. febr. 25. 06:19
 4/14 anonim ***** válasza:
21%
A gombától ugyanúgy hiányt fog szenvedni, mert abban nem sok minden van..
2022. febr. 25. 06:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
75%
A gombánál, főleg az üveges konzervnél tápanyagszegényebb ételt keresve is nehéz találni, szóval nem.
2022. febr. 25. 06:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
96%
Mondjuk az üveges gomba az konzerv, ergo főtt, nem nyers....
2022. febr. 25. 07:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
82%

D vitamin, B vitamin, sok egyéb is van tápanyagként a gombában. Valamelyik hiányzik a szervezetedből, ezért kívánod.


Hiába a sok fanyalgó, nincs ezzel semmi gond. Tudja az emberi test, mire van szüksége.

Nekem is vannak ilyen hullámaim, igaz, én nem magában tolom be, salátán vagy gombás kajákon élek olyankor. :D A múltkor meg a fetával, juhtúróval voltam így, mindenhez azt ettem. Aztán elmúlt.

2022. febr. 25. 07:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Semmi gond, ha kívánod akkor egyed. Jó étvágyat!
2022. febr. 25. 07:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
27%
100g sampinyonban 7 nemzetközi egység D-vitamin van, a kapszulában meg 2000. Ne röhögtess már.
2022. febr. 25. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Találd ki,hogy ebből mi lehet az igaz rád:


Csökkenthetik a koleszterinszintet:


A gombafélékben sok a fehérje, viszont nincs bennük zsír, valamint szénhidrátból is csak nagyon kevés. Emellett olyan enzimeket és rostokat tartalmaznak, amelyek kifejezetten koleszterincsökkentő hatásúak, így jó hatással vannak a szív- és érrendszerre.

Segíthetnek a vérszegénységen


Meglepő, de a vashiányos vérszegénység az egyik leggyakoribb betegség, amely ráadásul bármely korosztály és nem képviselői között előfordulhat.


A vérszegény emberek szervezetében kevés a vas, amitől sápadtak, gyengék, fáradékonyak lehetnek. A gomba nagyszerű vasforrás, ráadásul a benne lévő vas körülbelül 90 százaléka fel is szívódik a szervezetben, ami nagyon hasznos a vér egészségének szempontjából.


Rákmegelőző hatásúak:


Kutatások szerint a gombafélék - antikarcinogén hatású összetevőiknek köszönhetően - hatékony segítséget jelentenek a mell- és a prosztatarák megelőzésében. Aki egészségesen szeretne táplálkozni, érdemes akár heti 2-3 alkalommal is gombát fogyasztania.


Segíthetnek megelőzni a cukorbetegséget:


A gomba ideális energiaszegény táplálék cukorbetegek számára. Nincs benne zsír, koleszterin, kevés benne a szénhidrát, viszont sok a fehérje, valamint a víz és a rost is. Olyan anyagokat tartalmaz, amelyek jótékony hatással mind a májra, mind a hasnyálmirigyre.


Jót tesznek a csontoknak:


A gombafélék nagyszerű kalciumforrások, így segítenek a csontok erősítésében, illetve a csontritkulás kialakulásának megelőzésében is. Az ízületeknek is jót tesz a gombafogyasztás.

Segítik a tápanyagfelszívódást


A D-vitamin viszonylag kevés zöldségben és növényi eredetű táplálékban található meg, de a gombafélék pont ebbe a szűk körbe tartoznak. Ráadásul a gombában található kalcium és foszfor a vitamin felszívódását is segíti.


Erősítik az immunrendszert


A gombában olyan antioxidánsok találhatóak, amelyek védik a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól, és erősítik az immunrendszert. Emellett természetes antibiotikumokat is tartalmaz, amelyek gátolják a mikrobák szaporodását, illetve segítenek megakadályozni a gombás fertőzések kialakulását.


Csökkentik a vérnyomást:


A gombában réz is van, márpedig ez az ásványi anyag segíti a vas felszívódását az ételekből. Lévén, hogy a gombában vas is van, nagyon egészséges a vér szempontjából. Ráadásul ez a kombináció a vérnyomást is segít egészséges szinten tartani.

Forrás: organicfacts.com


A szervezet megmutatja, hogy mire van szüksége!

Semmiből nem áll venni egy tálca gombát, felszeletelni és megenni, ha nyersen kívánod. A gombakonzerv nem ugyanaz.

2022. febr. 25. 07:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!