Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Leírnátok légyszi, miket...

Leírnátok légyszi, miket szoktatok enni reggelire, illetve vacsorára?

Figyelt kérdés
2022. febr. 16. 01:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%

Müzli, vajaskenyér felvágottal, paradicsommal, paprikával, kígyóuborkával, néha főtt tojás is kerül oda (aktuális hangulattól függ), virsli, tojásrántotta, tejbegríz, saláta (natúr összeszecskázott zöldségek mindenféle plusz nélkül), vagy tonhalsaláta. Néha péksüti vagy pizza, de ezek kevésbé jellemzők

Nagyjából mindet vacsorára, mert felkelés után általában nincs étvágyam, mire lesz, addigra meg már ebéd következik :D de a reggelim is ebből a repertoárból kerül ki, ha eszem reggelit

2022. febr. 16. 01:21
 2/11 Isti22 ***** válasza:
68%

Reggelire gyümölcs.

A vacsora ugyanaz, mint az ebéd, valamilyen főtt étel. Ma pl. lencse curry lesz, holnap rántott hal lesz rizzsel, aztán gulyás, tegnap paprikás krumpli volt, azelőtt tonhalas tészta... stb.

2022. febr. 16. 05:30
 3/11 anonim ***** válasza:
78%

Reggelire: Általában semmit, néha gyümölcs vagy szendvics, péksüti

Vacsora: 3-4 tojás sajttal, fűszeresen, kenyér, pirított fokhagyma, emellé még valamilyen szósz, amit a hűtőben találok. Ha nem ezt, akkor az ebédre főzött/onnan maradt kaját eszem vagy gyümölcsöt és összenasizok annyi mindent, hogy már nem leszek éhes vagy addig iszom, amíg az el nem telít teljesen (ilyet a durva szorongásos időszakomban vagy akkor szoktam csinálni, mikor valami/valaki miatt gyorsan fogynom kell)

2022. febr. 16. 06:23
 4/11 anonim ***** válasza:
78%
Reggelire hétköznap olyat, ami másnak ebéd. Most pl Cordon Bleu csirkemell-et krumplipurevel és jalapeno paprikával. Ezzel működök estig, mert napközben nagyon ritkan szoktam enni, max valami sós kekszet, müzli szeletet, ilyesmit. Hétvégén van nálam "rendes" reggeli, az általában rántotta, tukortojas, virsli, hasonlók. Hétvégén ebédelni is szoktam, de az is hasonló, vagy egy szendvics. A vacsora nálunk a főétkezés, ilyenkor meleg étel kerül az asztalra. Ma pl Tabouleh lesz.
2022. febr. 16. 07:15
 5/11 anonim ***** válasza:
92%

Reggeli: műzli, kávé/tea

Vacsora: ami az ebédből marad, kisebb mennyiség / meleg szendvics / joghurt és keksz

2022. febr. 16. 08:39
 6/11 anonim ***** válasza:
90%
Ha nem okozna kiütést, én annyi tojást meg tudnék enni, hogy ihaj. A rántotta simán a kedvenc ételeim közt van, az az Isten adománya a Földnek! Egyébként inkább a meleg reggeliket szeretem: melegszendvics, virsli, zabkása (sokan hidegen eszik, én "főzve"). Nyáron jéggel futtatott kávé dukál hozzá. Hidegek közül sajt, májkrém, zöldségek, vajkrém, műzli. Annyira a felvágottakért nem vagyok oda, nem is nagyon szoktam otthon tartani.
2022. febr. 16. 09:12
 7/11 anonim ***** válasza:
85%

Imádok sütni főzni, szóval ez kisregény lesz, bocsi, de hátha kapsz ötleteket :D

Reggelire (ami nálam dél körül van) általában valamilyen szendvicset. Ma serrano sonkás és paradicsomos lesz friss házi kenyéren, de minden nap mást dobok össze. Tegnap pl. tettem a kenyérre tonhalkonzervet, arra sajtot és betoltam a sütőbe amíg megolvadt rajta a sajt, utána tettem rá uborka- és paradicsomszeleteket. Mindig van itthon pár féle felvágott és pár féle sajt, de szoktam csinálni házi májkrémet, zöldségkrémet is, többféle kenyeret és pékárut sütök, szóval nem tudom megunni. Egy életet le tudnék élni szerintem szedvicseken :D Szenvics mellé heti 3-4x tojást is eszem valamilyen formában: rántotta, omlett, buggyantott tojás, tükörtojás, főtt tojás, ezeket is lehet variálni. Hétvégén ha van időm csinálok shakshukát vagy huevos rancheros-t. Az is előfordul, hogy virslit reggelizek mustárral és tormával.

Ebédelni sosem szoktam, a vacsora a főtt étel, napi 2x eszek. A vacsi minden nap valami más és próbálom felhasználni a maradékokat is. Vasárnap sült csirkecombot ettünk krumplipürével és párolt lilakáposztával, ebből megmaradt 2 csirkecomb. Hétfőn a maradék húst felhasználtam kínai pirított tésztához, csak pár extra zöldség és egy kis chili és szójaszósz kellett hozzá. Tegnap carbonara spaghetti volt amihez én csináltam frissen a tésztát is, ma halpogácsa és gombafasírt lesz 2 féle salátával, holnap még nem tudom, mert még nem döntöttük el mihez van kedvünk. Sokféle konyhát szeretek így sokféle ételt szoktam főzni - olasz (mindenféle tésztaételek, húsos vagy zöldséges lasagne, pizza, foccaccia, többféle rizottó), kínai (főleg pirított tészták), koreai (kimchis ételek, pirított rizs), spanyol (paella, spanyol tortilla, gazpacho, fokhagymás garnéla), mexikói (házi taco, enchilada), lengyel (pierogi, lengyel borscs vagy bigos), török (kebab, bárány köfte, pilaf) vagy ha épp ahhoz van kedvünk akkor házi hamburger, steak, ilyesmi. Magyaros vonalon visszatérő vendég a paprikás csirke, rántott hús, lecsó, alkalmakra ha sok vendég jön akkor egy jó vörösboros marhapörkölt.

2022. febr. 16. 10:55
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mentek a zöldek! :)
2022. febr. 16. 11:51
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Reggelire kávé az alap (pici tejjel), és mellé valamilyen gm szendvics zöldségekkel.

Vacsira valamilyen tojás, vagy leves, sült kolbász, ilyesmik (akkor kenyér kilőve, mert nem esik jól.

2022. febr. 16. 15:24
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Zabkása, koleskasa, granola, feherjes amerikai palacsinta

Turokrem joghurttal gyunolcaokkel

Joghurt granolával

Ha sos akkor házi tk kenyér + humusz/cottage cheese/babkrém stb, arra szeletelt fott tojas vagy sonka

Plusz nyilvan zoldseg

Vacsira szintén a fenti szendvicsek

Turopizza (turobol, zabbol es olivaolajbol van a tesztaja), feherjeturmix rostos kekszel, tukortojas, rantotta

2022. febr. 16. 18:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!