Szerintetek hogy néz ki a sushim?
Nem tudom miért állnak ennyire szét a rizsszemek..
Valakinek van ötlete,hogy mitől ragadnak jobban össze?
Nagyon szépen tálaltad! :)
Kicsit olyan, mintha a rizzsel nem lenne oké valami. Elég ragacsos lett? Sushi rizs?
Most olvastam csak el a leírást, bocsánat, egyből rákattantam a képre. #5 vagyok.
Tapasztalataim szerint az átmosás elég kritikus tud lenni. Ez rendben volt? Illetve a rizsecet/cukor arány/mennyiség lehet még gond. Ha nem sushi rizst használtál, akkor az a baj.
Viszont ha finom, akkor kb mindegy - nagyon szép lett így is. Sokadszorra csináltad?
Soha nem csináltam még korábban 😀
Igen rendes sushi rizst használtam de csak egyszer mostam át.
Lehet amiatt nem tagadt össze rendesen akkor?
Nem néz ki rosszul de kicsit olyan nekem is mintha nyers maradt volna a rizs vagy legalábbis nem állt össze masszává. Én addig szoktam szűröbe mosni míg fehér víz jön le róla. Ha már nem fehér/opálos, akkor teszem fel főni úgyhogy egy ujjnyira a rizs fölött legyen a víz.
Utána ha felszívta a vizet, hagyom fél órát pihenni, aztán adom hozzá a rizsecetes keveréket.
Egyébként én csináltam már nem kimondottan sushi rizsből is. Azzal sem lett rossz és nem is nézett kinilyen pergősnek. Szóval szerintem nem a rizs fajtájával van a gond inkább a főzési technikával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!