Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Szerintetek hogy néz ki a sushim?

Szerintetek hogy néz ki a sushim?

Figyelt kérdés

[link]


Nem tudom miért állnak ennyire szét a rizsszemek..

Valakinek van ötlete,hogy mitől ragadnak jobban össze?


2022. febr. 8. 19:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
96%
Jól néz ki,bár nem szeretem.
2022. febr. 8. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
93%
Milyen rizst vettél hozzá? Kerekszemű ragadósat?
2022. febr. 8. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
95%
Guszta, ügyes vagy!
2022. febr. 8. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim válasza:
95%
Nagyon jól néz ki!
2022. febr. 8. 19:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim válasza:
86%

Nagyon szépen tálaltad! :)

Kicsit olyan, mintha a rizzsel nem lenne oké valami. Elég ragacsos lett? Sushi rizs?

2022. febr. 8. 19:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
93%
Nagyon guszta, betúrnám simán!
2022. febr. 8. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim válasza:
96%

Most olvastam csak el a leírást, bocsánat, egyből rákattantam a képre. #5 vagyok.

Tapasztalataim szerint az átmosás elég kritikus tud lenni. Ez rendben volt? Illetve a rizsecet/cukor arány/mennyiség lehet még gond. Ha nem sushi rizst használtál, akkor az a baj.

Viszont ha finom, akkor kb mindegy - nagyon szép lett így is. Sokadszorra csináltad?

2022. febr. 8. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:

Soha nem csináltam még korábban 😀

Igen rendes sushi rizst használtam de csak egyszer mostam át.

Lehet amiatt nem tagadt össze rendesen akkor?

2022. febr. 8. 19:48
 9/12 anonim válasza:
95%
Addig kell mosni a rizst, amíg a víz fehér (tehát van benne keményítő) egyébként guszta lett, remélem finom volt!
2022. febr. 8. 19:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
80%

Nem néz ki rosszul de kicsit olyan nekem is mintha nyers maradt volna a rizs vagy legalábbis nem állt össze masszává. Én addig szoktam szűröbe mosni míg fehér víz jön le róla. Ha már nem fehér/opálos, akkor teszem fel főni úgyhogy egy ujjnyira a rizs fölött legyen a víz.

Utána ha felszívta a vizet, hagyom fél órát pihenni, aztán adom hozzá a rizsecetes keveréket.


Egyébként én csináltam már nem kimondottan sushi rizsből is. Azzal sem lett rossz és nem is nézett kinilyen pergősnek. Szóval szerintem nem a rizs fajtájával van a gond inkább a főzési technikával.

2022. febr. 8. 22:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!