Miért változik meg a tej íze?
A kérdező olyan primitív, hogy magánüzenetben volt képes közölni velem a tudatlanságát, műveletlenségét, bunkóságát.
A következőt írta:
“A víznek nincs íze, te agyhalott”.
Na, most az agresszív bunkóságától el nem tekintve: A VÍZNEK VAN ÍZE, mégpedig sokszor elég markáns íze. A Tusza-tó környéki falukban olyan természetes forrásvizet isznak, és a hálózatban is az folyik, aminek olyan keserű az íze, hogy csak azok tudják meginni, akik ott élnek, hozzászoktak.
Különféle ízű lehet a víz az ásványi anyagok okán is, de a csapvíz klf. arányú klórozása miatt is.
Aztán ott vannak a gyógyvizeink is, van köztük, melynek záptojás szaga van (Széchenyi Fürdő gyógyvize), de van kellemes, selymes, mint a Margitszigeti ásványvíz, sorolhatnám.
Szóval ez nem a hiperbunkó kérdezőnek, hanem inkább az olvasóknak szólt, továbbgondolásra.
A mikro az étel ízét is befolyásolja, amúgy.
Köszönöm a választ.
Nem én küldtem privátot neked.
Miért pont a tejnél jön ki az, hogy mikrózva van? Semmi más nem változtatja meg az ízét. Vagy csak én nem érzem? Vizet néha kávéhoz szoktam mikrózni, ugyan olyan szokott lenni mint a tűzön melegített.
Lehet, hogy az edény is befolyásolta az ízét, amiben melegítetted.
De eleve melegítve sok mindennek kicsit más íze van, mint frissen. És mikróban vagy tűzhelyen/sütőben melegítve is más lesz az íz. Nem mindennek feltűnően és nem is különösebben zavaróan, érezhetően, de más.
Ez egyébként egy kísérlet, vagy miért csináltad? Ha ott volt a pulton a 21 fokos tej, akkor miért melegítetted a hideget 21 fokosra vissza?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!