Mi az a "húsos hurka" és mióta létezik, mi a történelme?
Eddig soha nem hallottam róla de ma találkoztam vele egy közismert áruházban.
Ez ugyanolyan hagyományos termék mint a "véres /májas hurka?
Vagy valami újkori találmány?
Tévedés, a húsos hurkában NINCS rizs, az Alföld déli részén szokták készíteni. Hasonló, mint a disznósajt, de durvára darálva vannak benne az összetevök, nem darabokban, és hurkabélbe töltik.
Általában frissen fogyasztják, de sokszor meg is füstölik.
Én elöször anyósoméknál ettem, feléjük mindig is készítettek ilyet disznóvágáskor.
Ahogy a kettes írta, Bács-kiskun megyében, a bácskai részen nagyon régóta szokás, már a nagymamám is gyerekkorában ismerte, náluk megszokott volt rizses-májas hurka mellett.
Nagyon szerettem mindig, sajnos nehezen lehet hozzájutni.
Tényleg hasonlít a disznósajtra, de érdekes módon attól, hogy nem csíkokra vágva vannak benne a húsok, hanem nagy lyukon darálva, elég más íze lesz töle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!