Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mi az a "húsos hurka" és...

Mi az a "húsos hurka" és mióta létezik, mi a történelme?

Figyelt kérdés

Eddig soha nem hallottam róla de ma találkoztam vele egy közismert áruházban.

Ez ugyanolyan hagyományos termék mint a "véres /májas hurka?

Vagy valami újkori találmány?

2021. dec. 11. 19:38
 1/8 anonim ***** válasza:
68%
Az egy rizses kolbász tulajdonképpen. A májasba is raknak néha húst, szóval nem egy nagy újdonság.
2021. dec. 11. 21:31
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Tévedés, a húsos hurkában NINCS rizs, az Alföld déli részén szokták készíteni. Hasonló, mint a disznósajt, de durvára darálva vannak benne az összetevök, nem darabokban, és hurkabélbe töltik.

Általában frissen fogyasztják, de sokszor meg is füstölik.

Én elöször anyósoméknál ettem, feléjük mindig is készítettek ilyet disznóvágáskor.

2021. dec. 11. 21:42
 3/8 anonim ***** válasza:
Meg nem is hallottam rola ... csak figyelek :)
2021. dec. 11. 22:05
 4/8 anonim ***** válasza:
A disznósajtos változat is jó, de az egy másik húsos hurka. Mi mindig jól megcsináljuk az előbbi módszerrel és van benne még fűszer is.
2021. dec. 11. 22:20
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a kettes írta, Bács-kiskun megyében, a bácskai részen nagyon régóta szokás, már a nagymamám is gyerekkorában ismerte, náluk megszokott volt rizses-májas hurka mellett.

Nagyon szerettem mindig, sajnos nehezen lehet hozzájutni.

Tényleg hasonlít a disznósajtra, de érdekes módon attól, hogy nem csíkokra vágva vannak benne a húsok, hanem nagy lyukon darálva, elég más íze lesz töle.

2021. dec. 11. 22:22
 6/8 anonim ***** válasza:
Tolna megyében is készítik, ezt a fajta húsos hurkát nem kell megsütni. Füstölik és hidegen is fogyasztható.
2021. dec. 11. 22:24
 7/8 anonim ***** válasza:
51%
Gondolom csak annyi lehet az eltérés, hogy nincs benne máj.
2021. dec. 14. 20:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Felénk van benne máj is, húsos, meg börös részek is, de rizs nincs, és nem sütik, hanem abálás után, frissen vagy néha füstölve eszik
2021. dec. 14. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!