Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Hogy tudnám megoldani, hogy...

Hogy tudnám megoldani, hogy ne egyek fél 7-től 3-ig?

Figyelt kérdés
Anorexiás vagyok, de nagyon küzdök ellene. Szeretnék enni, rá is veszem magam, de amikor csak elővestek egy almát is, barátnőim rögtön ez a csak nem eszel, meg hasonlók. Nagyon bagyon zavar, hogy már egy ideje kérdezgetik mennyit ettem aznap, de nem tudom hogy elmondani nekik ezt, mert félek rájönnének. Tudom, hogy csak jót akarnak, de emiatt akarok még kevesebbet enni. Egyszerűen nem megy emberek előtt, eddig még csak csak elrágcsálram egy almát vagy egy műzliszeletet, de nagyon frusztrál hogy ezt szóváteszik. Mit kéne tennem, vagy ennem, hogy reggel fél 7-től kibírjam 3-ig kaja nélkül.

2021. nov. 30. 22:19
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
97%

Azzal csak magadnak ártasz jobban, ha nem eszel 7-től 3-ig.

Beszéld meg a barátnőiddel, hogy nem szereted, ha erről beszélgetnek és akkor meg is lesz oldva a probléma.

Sok sikert az anorexia legyőzésére!

2021. nov. 30. 22:52
 2/12 anonim ***** válasza:
81%

Te teljesen zavaros vagy! Küzdesz ellene és azt kérdezed, hogy hogy bírd ki fél 7-től 3-ig? Mi vaaan??? De ha anorexiás vagy, akkor neked nem kell tanács, hogy hogy bírd ki, mert irtózol az evéstől. És mindezek tetejébe még az úgynevezett barátnőid szekálnak, ha eszel? Hát ez nekem így sok!

De az tény, hogy ezzel az extrém súlyos, életveszélyhez vezető mentális betegséggel neked nem a gyakorin kell kérdezgetned, hanem réges rég a pszichiáter kezelése alatt kéne állnod. Anyukád hol van ezenközben, miközben te éppen gyakorlatilag meggyilkolod saját magadat?

2021. nov. 30. 22:59
 3/12 A kérdező kommentje:
A barátnőim nem szekálnak, nem rudnak a betegségemről, cska azt látják hogy keveset eszem, megörülnek ha előveszek valami ételt. Anyám meg is ölne ha megtudná, de amúgy nem nagyon érdeklem. És igen, tudom, hogy ezek a gondolatok egyáltalán nem helyénvalóak, a hátam közepére sem kívánom őket, tudom, hogy nem kell tovább fogynom, de mégis akarom, és ez az ellentét van bennem.
2021. nov. 30. 23:04
 4/12 anonim ***** válasza:
95%
Nem értem, hogy azt kritizálják a barátnőid, hogy eszel, vagy hogy nem eszel?
2021. nov. 30. 23:10
 5/12 anonim ***** válasza:
94%
Fordulj szakemberhez,mielőtt késő lesz...
2021. nov. 30. 23:18
 6/12 anonim ***** válasza:
46%
Ne nézz az órára,és akkor nem fogod tudni,hogy mennyi az idő.
2021. nov. 30. 23:24
 7/12 anonim ***** válasza:
83%

Ha megbízol bennük beszélj velük, hogy téged zavar, ha ezt felhozzák, ne szóljanak ilyenkor.

Ha úgy érzed ezt nem tudnád úgy elmagyarázni, hogy megértsék, akkor iktass be egy fix étkezést. Például minden nap ebédelj (ők is esznek, nem?). Ezzel biztosíthatod az elegendő tápanyagot magadnak is, és ha fixen minden nap a 12 órási szünetben eszel valamit, ami ebédnek néz ki, akkor egy hét után meg is szokják és nem fogják szóvá tenni.

Ha egyáltalán nem eszel, azt is észre fogják venni, és ugyanúgy aggódni fognak érted, és egy idő után evés nélkül is szóba fog kerülni.

Sok sikert az étkezéssel kapcsolatos egészséges hozzáállás kialakításához!

2021. nov. 30. 23:53
 8/12 anonim ***** válasza:
29%
Ha az a fő probléma, hogy mások előtt a suliban nem tudsz enni, akkor én a következőket javasolnám: még otthon reggelizz tartalmasat (persze csak amennyi jól esik, nem kell erőltetni), lassan felszívódó szénhidrátokat. Suliban pedig próbálj mondjuk minden óra közötti szünetekben enni 1-2 harapást. Müzliszelet, pár szem keksz, joghurt/joghurtital, esetleg zacskós levest otthon megcsinálod és vidd el termoszban, ha iszod az ételt, talán picit egyszerűbben szoksz hozzá a mások előtti evéshez. Sok sikert és kitartást :)
2021. dec. 1. 00:15
 9/12 anonim ***** válasza:
83%
Kérlek, minél előbb fordulj szakemberhez, először kérj segítséget az iskolában. Vannak ingyenesen látogatható pszichológusok, mindenképpen szükséged lenne rá. Másnak nem kell róla szólnod, ha nem szeretnél, viszont az fontos, hogy magával a problémával, tehát az anorexiával fogalkozzunk, ne pedig a nem evésre keressünk stratégiákat. Nagyon sajnálom, hogy édesanyádban ebben nem látsz partnert, de ennek ellenére is feltétlenül keress segítséget.
2021. dec. 1. 02:24
 10/12 anonim ***** válasza:
70%
Szünetben vonulj el, és ott egyél. De tényleg elég ellentmondó, amit írsz. Jobbulást!
2021. dec. 1. 02:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!