Szülinapi menü?
Töltött káposzta jó lehet ha szeretitek.
A húsleves is könnyedén összerakható és nem kell hozzá 25-30 nagy fej hagymát megpucolni, laskára vágni és órákon át kisütni (ráadásul a hagymaleves fingat is, de durván).
Ha van elég nagy kondérod, pl csontból, csikre aprólékból is lehet kiadós, látványos leves.
A sütős mákosguba is lehet jó, pl dr Otkeres burbon vaníliás cukorral, tejszínnel-tojássárgával bekeverve, egy kis tojáshabbal a tetején.
Francia saláta, diós-majonézes céklasaláta, krumplisaláta mind eláll, és ha valaki finnyás, allergiás akkor is tud valamit enni.
Rántott cuccok helyett ajánlom pl a sütőben grillezettet, előre megcsinálhatsz vegyes húsos-zöldséget hurkapálcikán, és aznap csak be kell tolni a sütőbe.
"viszont elôre meg kehet főzni, nem mindennapi és mégse 5-6 óra, emellett nem kerül egy vagyonba"
De a szemed kisírod mire kész, szóval, 4 főnél többre főzze a franc.
És mint mondták, fingat. Nem épp ideális party kaja.
Hát, nekem még soha nem volt gyomorpanaszom tőle, se a családnak, pedig én és anyum is szoktunk főzni.
Lehet nem a levessel, hanem sz étkezési vagy a főzési szokásaiddal van probléma
Ilyen esetekre nálunk mindig valami slow cooker etel készül. Csak beteszi az ember a cuccot, aztán 6-8-10 óra múlva kész az étel. Ha nincs, akkor romai tal, a sütőben, alacsony hőfokon.
Amúgy meg fasirtrud, azt gyorsan össze lehet állítani, millió felekepp ízesíteni és megintcsak el van a sütőben onnantól.
Sajtos csirkemell is egyszerű: vajkremmel vagy sakteremmel kikenés a tuzallo tálat, aztán csikremellet, sajtot,vajkremet rétegezel bele szépen. Mehet bele vöröshagyma, paradicsom, paprika is. A tetejére sajt, aztán irány a sütő.
Mennyire lesz ez leülős, klasszikus nagy ebéd?
Kik vannak meghívva, nagyrészt 30as-40es-50esek? Vagy ennek a fele gyerek?
Én 30asként egy ilyen charcuterie board jellegű dolgot hoznék össze, ami mellett lehet beszélgetni, borozni de nem az a feszélyezett vasárnapi ebéd a nagyinál hangulat.
Lehet rajta házi ropogtatós, mártogatósok, húsok, pogácsa, sajt, gyümölcs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!