Házi süteményt is szabad betenni a jótékonysági ételgyűjtőbe ("Enni adok doboz")?
Vannak pár helyen ezek az utcai dobozok, ahová rászorulók számára bárki elhelyezhet ételt. Ma nálunk túl sok sütemény készült, és abból szeretnék vinni. Semmi romlandó nincs benne, nem krémes, csak sima pite, megpenészedni sem tud max kiszárad.
Szerintetek okés ilyet belerakni?
Miért ne lenne?
Amúgy súgok: nem csak a dobozokba lehet felesleges ételt tenni, hanem bárhova, ahol emberek járnak és észreveszik. Például egy padra. Hihetetlen, tudom.
Nagyon köszi a válaszokat, akkor megnyugodtam :)
#3 nem hihetetlen, csak éppen random kajákat széthagyni mindenhol a városban nem túl egészséges és inkább szemetelésnek minősül, pláne ha nem is talál rá az egy éhező személy.
3. Aztán majd bekerül a hírekbe. Volt régebven egy kukabúvár, aki a kidobott ételtől betegedett meg.
A tévében meg szürnyülködtek, hogy micsoda felelőtlen emberek vannak.
Kérdező! Nincs olyan valaki, akinek közvetlenül oda tudnád adni?
A gesztusod feltétlenül dícséretes, de ebben a sarkából kifordult világban mindenki csak bántani tudja a másikat.
Hol laksz?: Én Budán budán Dunaprt) és per pill nincs mit ennem.
Felénk nincsnek ilyen dobozok sajnos.
Most nézem, hogy ezek az Enni adok dobozok főleg vidéki porfészkekben meg rákosborzasztói részeken vannak. Így már értem a kérdező értetlenkedését arról a hatalmas hírről, hogy nem csak ilyenekben lehet ételt hagyni.
Én 10+ éve így csinálom és valahogy még egyszer nem volt olyan, hogy másnap ugyanott láttam volna viszont. A nejlonszatyor becsomózásának a csodája pedig még az esőtől is megvédi.
Hihetetlen mik vannak, mondom én!!
5 "Aztán majd bekerül a hírekbe. Volt régebven egy kukabúvár, aki a kidobott ételtől betegedett meg.
A tévében meg szürnyülködtek, hogy micsoda felelőtlen emberek vannak."
Ennek mi köze ahhoz, amit én írtam? A tévében szerinted azon szörnyülködtek, hogy valaki a kukába mert dobni romlott ételt? :DD Ugyan linkeld már a kedvemért ezt. :DDD
Nyilván én sem tartok utánkövetést, de így több, mint 10 év alatt nem várt még egyetlen dühös, összefosott nadrágú csöves sem azokon a részeken, ahol le szoktam rakni a csomagokat. Aki erre szorul, az elfogadja az ezzel járó minimális rizikót, nem finnyáskodik.
Így korona idején én tuti nem nyúlnék hozzá random padon hagyott dologhoz, amin nincs gyári csomagolás. Ki tudja milyen koszos szäros-hugyos kezű ember nyúlt bele előttem?
Tudod hova lett? A rókák, galambok, patkányok meg a kóbor kutyák szedték szét, ezzel egy csomó szemetet széthagyva.
Inkább embernek add oda, pl segélyszolgálathoz, mert így tuti jó kezekbe kerül, és oda is merik adni, mert arccal valaki felelősséget vállalt érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!