Jól érzem, hogy a majonéznek van savtartalma?
Figyelt kérdés
2021. okt. 24. 16:31
1/5 anonim válasza:
Igen, az ecetet érzed szerintem.
2/5 anonim válasza:
Némi citromlé és/vagy ecet van benne, de ha túl savanyú, akkor az a valószínűbb, hogy romlott.
3/5 anonim válasza:
Az összetevőknél biztos leírják hogy van e benne savas dolog
4/5 anonim válasza:
Ha boltira gondolsz, már csak az eltarthatóság miatt is 5 alá viszik a pH-ját, az meg sav nélkül varázslat lenne, szóval egyértelműen van benne.
Ha meg házi, ott meg ugye ott a mustár, alapból savas, plusz attól függően még mivel ízesíted, citromlé, fehérbor, esetleg valami savanyúság leve (nem ördögtől való, egy jól beízesített, jó fűszeres savanyúság lé kiválóan illik egy remuládba...) ezek mind savasak.
A tojássárgája sokkal jobba megköti az olajat savas közegben, ezért a házi majonézt is érdemes úgy kezdeni, hogy először mustárral, (citromlével) keverjük el a t. sárgáját, és utána adagoljuk az olajat. Sokkal könnyebb dolgunk lesz.
5/5 anonim válasza:
Persze, hogy van. Ecettel állítjuk be a savtartalmat és a pH-t, ez miatt nem kell tartósítószer bele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!